Hlavní obsah

Beckham láká do svého klubu hvězdu Barcelony

Zamíří kanonýr "Blaugranas" do zámoří? Byznysmen a majitel amerického klubu Inter Miami David Beckham se před startem MLS snaží do svého celku zlanařit útočné eso Barcelony. Uruguayec Louis Suárez už měl od bývalého anglického reprezentanta dostat konkrétní nabídku ke čtyřletému kontraktu. Podle španělských médií chce ale jednatřicetiletý fotbalový sniper na Pyrenejském poloostrově zůstat.

Foto: Vincent West, Reuters

Barcelonské trio Arturo Vidal (vlevo), Lionel Messi (uprostřed) a Luis Suárez

Článek

Suárezovi smlouva v Barceloně vyprší za rok. Uruguayský reprezentant by ale dres mohl změnit už pro nadcházející sezonu. Podle španělského deníku Mundo Deportivo ho do Interu Miami za lukrativních podmínek láká David Beckham.

Námluvy se Suárezem probíhaly už během minulého roku. Zájem ze strany nového klubu MLS zdá se, ale neopadl. Barcelonská hvězda by totiž byla obrovským lákadlem pro početnou hispánskou komunitu žijící v Miami.

Suárez v uplynulé sezoně exceloval 19 vstřelenými brankami a 12 asistencemi. Absolvoval ale rovněž operaci zraněného menisku v pravém koleni a několik měsíců byl mimo hru. Ve smlouvě s katalánským velkoklubem má proto dodatek, podle kterého mu Barcelona na konci příští sezony prodlouží smlouvu o dalších dvanáct měsíců za předpokladu, že odehraje alespoň 60 % zápasů.

Suárez přestoupil k "Blaugranas" v roce 2014 z Liverpoolu za 74 milionů liber (asi 2,2 miliardy korun). Podle serveru Tranfermarkt vsítil v dresu Barcelony 196 gólů v 281 utkáních, čtyřikrát zvedl nad hlavu pohár pro mistra La Ligy, čtyřikrát vyhrál Španělský pohár a jednou Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: