Hlavní obsah

Splní se Neymarovi sen o návratu do Barcelony? Šéf klubu promluvil

Barcelona/Praha
Aktualizováno

Hotovo, naděje zhasla. Sen brazilské hvězdy Neymara o návratu do Barcelony se ani letos v létě nesplní. Prozradil to prezident katalánského klubu Josep Bartomeu, když tvrdí, že gigant z Camp Nou musí šetřit. Finanční situace není úplně nejlepší, a tak hvězdný Kanárek bude pokračovat ve francouzském PSG.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský špílmachr Lionel Messi neslyšel od šéfa klubu zprávy, které by jej potěšily.

Článek

Neymar mluví o návratu do Barcelony, odkud dobrovolně odešel v roce 2017, dlouho. Nápad by se líbil i největší hvězdě z Camp Nou – Messimu. Jenže teď je jasné, že z comebacku nebude nic. „V naší situaci návrat Neymara není možný,“ uvedl šéf barcelonského klubu. „PSG ho navíc ani nechce prodat, což je normální, protože jde o jednoho z nejlepších fotbalistů na světě. Loni v létě jsme ho chtěli získat, tvrdě jsme jednali, ale letos v létě žádnou nabídku neuděláme,“ dodal.

Za všechno prý může zhoršená finanční situace spojená s koronavirovou pandemií. „Klub za období od března do června přišel o 200 milionů eur, příjmy měly být vyšší, ale budou o třicet procent menší, než jsme čekali. Situace nás nutí k tomu, abychom přezkoumali, které investice jsou zásadní a které mohou počkat.“

Bartomeu rovněž potvrdil, že klub zastavil jednání ohledně příchodu argentinského útočníka Lautara Martineze z Interu Milán. Šéf Barcelony také řekl, že nikdy neuvažoval o propuštění současného kouče Quiqueho Setiena. Na jeho hlavu prší hněv kvůli tomu, že v boji o mistrovský titul byl úspěšnější Real Madrid a spory sním údajně měl mít i Messi. „Trenér má smlouvu a v klubu bude i příští rok. Má za sebou práci trvající pár měsíců, navíc během pandemie, má dál naši podporu,“ poznamenal.

Fanoušky mohla alespoň trochu potěšit informace, že by v klubu měl i nadále působit Lionel Messi, jehož smlouva vyprší v létě 2021. „Messi vždy říkal, že chce ukončit svou hráčskou kariéru u nás v Barce. Má ještě tři, čtyři roky fotbalu na nejvyšší úrovni před sebou. A já nepochybuji o tom, že dodrží slovo a zůstane na Camp Nou,“ vyhlásil šéf katalánského gigantu. Nic na tom prý nemůže změnit ani královská nabídka miliardového výdělku pro argentinskou hvězdu od Interu Milán.

Reklama

Související témata: