Hlavní obsah

Barcelona si zisk šesti trofejí nezopakuje, vypadla z poháru

SEVILLA

Fotbalisté Barcelony přes výhru 1:0 na hřišti Sevilly vypadli ve středu ze Španělského poháru a nezopakují letos zisk maximálního počtu šesti trofejí. Obhájce prvenství první zápas prohrál doma minulý týden 1:2, na postup mu tak jediný gól Xaviho nestačil.

Článek

Po vyrovnaném prvním poločase hosté Sevillu zatlačili a v 64. minutě jim skvělou střelou vykřesal naději záložník Xavi. S domácími mohlo být ještě hůř, kdyby o pět minut později nešla Messiho střela jen do tyče. Kouč Guardiola v touze za druhým gólem nasadil na závěr i útočníky Krkiče a Pedra, Sevilla ale potřebný výsledek udržela.

"Vyřadili jsme bezpochyby nejlepší tým na světě," rozplýval se útočník Sevilly Capel. "Musíme se přenést dál. Snažili jsme se až do konce, ale šance na druhý gól jsme v závěru neproměnili," dodal tvůrce hry hostujícího celku Iniesta.

Kouč Guardiola poprvé od nástupu do funkce poznal pocit z vyřazení v jakékoliv soutěži. "S tímto týmem jsme měli postoupit dál než do osmifinále a je mi líto, že jsme zklamali. Ale je dobré znamení, že se to hráčů dotklo, reakce v kabině mě potěšily. Je vidět, že máme stále hlad po vítězství," bral si z porážky pozitiva mladý kouč.

Už v úterý se musel s pohárem rozloučit také Villarreal, jenž doma podlehl druholigové Celtě Vigo 0:1.

Reklama

Související témata: