Hlavní obsah

Kde je Messi? Hvězda Barcelony nedorazila na první trénink

Barcelona/Praha

Hvězdný fotbalový útočník Lionel Messi podle očekávání vynechal dnešní úvodní trénink Barcelony před nadcházející sezonou, který vedl poprvé nový kouč Ronald Koeman. Třiatřicetiletý Argentinec minulý týden šokoval oznámením, že chce z katalánského klubu odejít.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Messi se na tréninku Barcelony neobjevil.Video: sntv

 
Článek

Messiho absence na dnešním podvečerním tréninku nebyla překvapením poté, co útočník v neděli nedorazil na klubovou lékařskou prohlídku před sezonou. Její součástí byl i povinný test na koronavirus.

Messi minulý týden požádal vedení Barcelony, za kterou hraje od roku 2004, o možnost odejít jinam. Šestinásobný nejlepší fotbalista světa má v klubu smlouvu ještě na rok, ale jeho právníci tvrdí, že využil klauzuli v kontraktu, jež mu umožňuje odejít zadarmo.

Klauzuli přitom mohl uplatnit do 10. června, což je datum shodné s původním koncem sezony, nicméně kvůli pandemii koronaviru byl ročník španělské ligy prodloužen až do srpna.

Vedení španělské ligy tvrzení Messiho právníků popřelo a uvedlo, že jeho smlouva s Barcelonou je stále platná. Zdůraznilo také, že jedinou cestou, jak mohou případní zájemci argentinskou hvězdu získat, je zaplatit výstupní klauzuli ve výši 700 milionů eur.

Messi se rozhodl z Barcelony odejít po sezoně, v níž klub nevyhrál žádnou trofej a zakončil ji potupnou porážkou 2:8 od Bayernu Mnichov ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: