Hlavní obsah

Barcelona zahájila obhajobu výhrou 3:0 nad Santanderem

Bez větších problémů zahájili fotbalisté Barcelony obhajobu titulu mistra španělské ligy. V prvním kole zvítězili 3:0 na půdě Santanderu. Prosadili se nejlepší střelec minulé sezony Lionel Messi, Andrés Iniesta a také nejdražší hráč léta David Villa, který zaznamenal první soutěžní gól v dresu katalánského klubu.

Foto: Nacho Cubero, Reuters

Barcelonský Andres Iniesta oslavuje gól, který vstřelil Santanderu.

Článek

Gólostroj Barcelony se rozjížděl jen 160 vteřin. Pak se obranou prohnal Messi, přehodil brankáře a otevřel skóre. Po půlhodině hry domácí gólman vyboxoval míč, který mu hned z voleje vrátil do branky Iniesta. Když pak Santander neskóroval ani z penalty, definitivně rozhodl Villa. Jeho první gól sice ještě nebyl pro ofsajd uznán, následně se však prosadil již regulérně hlavou.

Naopak start do sezony nevyšel podle představ hlavnímu rivalovi Barcelony. Real Madrid v prvním soutěžním utkání pod vedením trenéra Josého Mourinha získal jen bod za bezbrankovou remízu na Mallorce.

V sestavě Realu dostal překvapivě před drahou posilou Mesutem Özilem přednost osmnáctiletý záložník Canales, který si po příchodu ze Santanderu získal Mourinhovu oblibu. Ani on se však nedokázal prosadit, stejně jako loňští nejlepší střelci týmu Cristiano Ronaldo a Higuaín, kteří oba promarnili dvě výrazné šance.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Espaňol Barcelona - Getafe 3:1 (33. a 54. Osvaldo, 90.+4 Datolo - 61. vlastní Galán), La Coruňa - Zaragoza 0:0, Pamplona - Almería 0:0, San Sebastian - Villarreal 1:0 (57. Xabi Prieto), Santander - FC Barcelona 0:3 (3. Messi, 32. Iniesta, 63. Villa), Mallorca - Real Madrid 0:0.

Reklama

Související témata: