Hlavní obsah

VAR opět výrazně zasáhl do výsledku a zase proti nám, vzteká se Koeman

Barcelona

Trenér fotbalistů Barcelony Ronald Koeman po domácí prohře 1:3 s Realem Madrid v sobotním šlágru španělské ligy kritizoval videorozhodčí. Podle nizozemského kouče, který nesouhlasil s penaltou po souboji domácího Clémenta Lengleta se Sergiem Ramosem, technologie VAR pokaždé jde proti katalánskému týmu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Kouč Barcelony Ronald Koeman (vpravo) a Lionel Messi po prohraném zápase v El Clásicu

Článek

"Nechápu VAR, někdo mi musí vysvětlit, jak ve Španělsku funguje. Vypadá to, že se používá jenom v případě rozhodnutí proti Barceloně. V ligové sezoně jsme odehráli pět zápasů a vždycky byl VAR proti nám. Nikdy v náš prospěch," řekl Koeman novinářům.

Na prázdném stadionu Camp Nou za stavu 1:1 sudí Juan Martínez odpískal pro Real pokutový kop až poté, co si na videu prohlédl Lengletovo zatáhnutí Ramose za dres a jeho teatrální pád. Kapitán "Bílého baletu" v 63. minutě penaltu proměnil a nasměroval hosty k vítězství.

"Hráči se v šestnáctce tahají za dres pořád. Navíc myslím, že Ramos jako první fauloval Lengleta, který na rozdíl od něj sebou takhle nehodil o zem. Za mě to prostě není penalta," prohlásil Koeman.

"Toto rozhodnutí výrazně ovlivnilo konečný výsledek, protože až do penalty jsme hráli dobře a vytvářeli si šance. Těžko se to chápe, nezasloužili jsme si prohrát tímto způsobem," přidal sedmapadesátiletý trenér.

Přes nepříznivý stav se k prvnímu střídání odhodlal až v 81. minutě, kdy poslal na hřiště tři čerstvé ofenzivní fotbalisty. "Nejdřív jsme nechali hráče na trávníku, aby se pokusili vytvořit gólové šance. Pak jsme se rozhodli přidat rychlost na křídlech s Trincaem a Dembélém a Griezmanna jsme dali vedle Messiho," vysvětlil Koeman.

Domácí ze závěrečného tlaku nic nevytěžili a v poslední minutě přidal třetí gól Realu střídající Luka Modrič. Předtím několik výborných zákroků předvedl barcelonský brankář Neto. "Od 81. minuty jsme bránili jeden na jednoho. Bylo to riskantní, ale už bylo jedno, jestli prohrajeme 1:2 nebo 1:3," konstatoval bývalý reprezentační obránce.

Jeho svěřenci v La Lize neodčinili minulou porážku 0:1 s Getafe a podruhé za sebou vyšli naprázdno. Po pěti odehraných utkáních je "Barca" až na 12. místě tabulky se sedmi body. "Vůbec nejsem znepokojený. Musíme dál pracovat a pokračovat v naší cestě. Nepochybuju o kvalitě svých hráčů," dodal Koeman, jenž před sezonou nahradil odvolaného kouče Quiqueho Setiéna.

Reklama

Související témata: