Hlavní obsah

Ronaldo pomohl hattrickem Realu k výhře Villarrealem

Fotbalisté Realu Madrid porazili i díky hattricku hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda 4:2 Villarreal a znovu ve španělské lize snížili náskok vedoucí Barcelony na dvoubodový rozdíl. Ronaldo si s 22 ligovými trefami pojistil vedení v tabulce střelců, barcelonský Lionel Messi má o čtyři zásahy méně.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo oslavuje s fanoušky Realu Madrid jeden ze tří gólů, které vstřelil Villarrealu.

Článek

Svěřenci trenéra Josého Mourinha dvakrát v utkání dotahovali manko, ale nakonec povedeným závěrem udrželi stoprocentní domácí bilanci. Na stadionu Santiaga Bernabéua vyhráli i ve čtrnáctém soutěžním utkání v sezoně.

Hlavní postavou zápasu byl Cristiano Ronaldo, který v prvním poločase dvakrát vyrovnal. Hosty poslal do vedení už v 7. minutě záložník Cani, ale nejdražší hráč světa po přesné Özilově přihrávce snadno uklidil míč do prázdné branky. "Žluté ponorce" vrátil vedení v 18. minutě Marcos Rubén, Ronaldo však těsně před přestávkou hlavou znovu vyrovnal.

Druhý poločas se hrál většinou podle domácích not, ale Villarreal náporu dlouho odolával. Nerozhodný stav vydržel až do 80. minuty, než pětadvacetiletý křídelní útočník zkompletoval hattrick po přesné dorážce z otočky. Za dvě minuty Ronaldo navíc připravil branku pro střídajícího Brazilce Kaká, který se trefil poprvé od svého návratu po dlouhodobém zranění kolena. Po tomto gólu se znovu předvedl kontroverzní kouč "Bílého baletu" José Mourinho, který vyběhl oslavovat s fanoušky nad lavičku Villarrealu.

Zaragoza se po debaklu 0:4 ze hřiště barcelonského Espaňolu vrátila na poslední příčku. Hosté, v jejichž obraně znovu nastoupil Jiří Jarošík, se tak ani v devátém venkovním utkání v sezoně nedočkali vítězství. Naopak Espaňol přerušil svou třízápasovou ligovou sérii bez bodu, doma vyhrál poosmé z devíti utkání a udržel se na páté příčce.

Španělsko - 18. kolo
Mallorca - Almería 4:1 (12. Ramis, 37. Joao Victor, 67. Nsue, 90. Pereira - 66. Crusat), Pamplona - Getafe 0:0, Espaňol Barcelona - Zaragoza 4:0 (8. Osvaldo, 30. L. García, 34. Álvaro Vázquez, 87. S. García), Santander - Gijón 1:1 (30. vlastní Gregory - 90.+1 Castro), Real Madrid - Villarreal 4:2 (9., 45.+1 a 80. Cristiano Ronaldo, 82. Kaká - 7. Cani, 18. Rubén), Levante - Valencie 0:1 (83. Mata).

Reklama

Související témata: