Hlavní obsah

Málaga i v devíti sahala po bodu, pak si stěžovala na sudího

Dramatický závěr mělo sobotní utkání španělské fotbalové ligy mezi Valencií a Málagou. Hosté dohrávali o devíti, přesto dokázali vyrovnat na 3:3, v nastaveném čase však Valencii zajistil tři body Aritz Aduriz. Hráči Málagy i jindy klidný trenér Manuel Pellegrini po zápase nemohli přijít na jméno sudímu Antoniu Rubinosovi Perezovi, který prý předvedl nejhorší výkon, jaký kdy chilský trenér ve Španělsku zažil.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Kouč Málagy Manuel Pellegrini

Článek

Málaga již po šestnácti minutách hry přišla o defenzivní posilu Demichelise, který uviděl červenou kartu za faul ve vápně na Matu, jenž však byl podle hostů v ofsajdu. Následně Mata z penalty vyrovnal, Málaga se však znovu ujala vedení po druhém gólu Rondóna.

Domácí hrající v početní výhodě skóre otočili, navíc Málaga přišla i o obránce Rosária, který byl v 65. minutě vyloučen za to, že vehementně protestoval proti nařízení rohového kopu. Právě po tomto rohu vstřelila Valencie gól na 3:2. Julio Baptista, který v lednu přišel jako jedna z pěti velkých posil, sice i v devíti vyrovnal, ovšem v nastavení rozhodl Aduriz.

"Ještě jsem ve Španělsku nezažil tak špatný výkon rozhodčího," stěžoval si po zápase Pellegrini, který byl šest minut před koncem vykázán na tribunu. "Víc k tomu nebudu dodávat, protože jsou tady na podobnou kritiku hákliví," dodal bývalý kouč Villarrealu či Realu Madrid.

Sudí Perez v zápisu o utkání uvedl, že Rosáriovi ukázal červenou kartu za neslušné gesto směrem k lajnovému rozhodčímu a Pellegriniho vykázal za neustálé připomínky k jeho výrokům. Zároveň doplnil, že při odchodu ze hřiště do kabin obtěžovali trojici sudích hráči i realizační tým Málagy a uráželi je.

Málaga, která po zapojení katarské královské rodiny do vedení týmu byla nejaktivnějším španělským celkem na lednovém přestupním trhu, se po čtvrté porážce z posledních šesti zápasů může propadnout do sestupového pásma. Na to má nyní na šestnácté příčce jednobodový náskok. Valencie se posunula na třetí místo tabulky.

Reklama

Související témata: