Hlavní obsah

Vaclíkův spoluhráč Munir znovu neuspěl se snahou hrát za Maroko

Lausanne/Praha

Spoluhráč Tomáše Vaclíka ze Sevilly Munir El Haddadi ani podruhé neuspěl se snahou o možnost reprezentovat Maroko místo rodného Španělska. Odvolání pětadvacetiletého fotbalisty proti pravidlům FIFA ohledně změny národního týmu Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne opět zamítl.

Foto: Aziz Karimov, Reuters

Fotbalista Sevilly Munir El Haddadi.

Článek

Útočník Munir se narodil v Madridu, ale jeho otec je Maročan a matka pochází ze španělského autonomního města Melilla na severu Afriky. V roce 2014 nastoupil v devatenácti letech jako střídající hráč ke svému jedinému utkání za seniorskou reprezentaci Španělska a poté už za národní tým nehrál.

Kvůli zhruba čtvrthodině na hřišti pak už nesměl reprezentační dres změnit, i když se o to společně s marockou federací snažil před mistrovstvím světa v roce 2018. I kvůli jeho případu FIFA pravidla zmírnila a umožnila změnit státní příslušnost, pokud fotbalista odehrál maximálně tři zápasy před 21. narozeninami za původní zemi.

Munira se tak Maroko pokusilo získat znovu nyní před blížícími se kvalifikačními zápasy o postup na africký šampionát, ale upět neuspělo. Bývalý útočník Barcelony totiž hrál ještě v září 2016 za španělskou jednadvacítku po 21. narozeninách.

Reklama

Související témata: