Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo proti Barceloně selhal. Bylo to brutální, raduje se hrdina Fábregas

MADRID

Měl to být velký večer pro Joseho Mourinha a jeho Real Madrid, který toužil v sobotu před půlnocí udělat důležitý krok k zisku španělského titulu, jenže všechno nakonec bylo jinak. Slavné El Clásico i přes rychle inkasovaný gól vyhrála Barcelona 3:1 a na mírně favorizovaný Real se bodově dotáhla. Královský klub ve slavném duelu nepodržela hlavní hvězda - Cristiano Ronaldo.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cesc Fábregas (vpravo) oslavuje s Lionelem Messim třetí gól Barcelony v brance Realu Madrid.

Článek

V této sezóně nastřílel v lize už sedmnáct gólů, mnozí jej označují za jednoho z nejlepších hráčů světa, ale v hlavním duelu podzimu proti věčnému rivalovi z Barcelony selhal.

Po Benzemově pasu mohl poslat svůj tým do vedení 2:0 a kdo ví, jak by se poté zápas vyvíjel, jenže vyloženou šanci neproměnil.  A podobně naložil i s dalšími příležitostmi, tentokrát tolik nehrozil ani ze standardních situací.

„Měli jsme velkou šanci na 2:0, kterou normálně Cristiano, což je fantastický hráč, proměňuje,“ posteskl si zklamaný kouč Realu Jose Mourinho. Místo navýšení skóre však do poločasu přišel vyrovnávací gól Barcelony, která po přestávce duel otočila.

Brankou na 3:1 pečetil výsledek Cesc Fábregas. „Tohle bylo opravdu brutální. Už jsem vyhrál spoustu důležitých zápasů v mé kariéře, ale tohle bylo pro mě speciální. První půle sice pro nás byla obtížná, ale ve druhé jsme předváděli skvělou hru,“ radoval se mistr světa a Evropy.

„Sedmdesát minut jsme hráli s tříčlennou obranou. Vyhrát tady na Santiago Bernabéu 3:1 říká o našem týmu vše. Před mistrovstvím světa klubů nám to dodalo velké sebevědomí,“ vyhlíží Fábregas další velké zápasy pro Barcelonu.

Přemožitel Viktorie Plzeň v Lize mistrů se totiž ihned po El Clásiku chystá na světový šampionát klubů v Japonsku.

Reklama

Související témata: