Hlavní obsah

Ramos odmítl nabídku Realu na prodloužení smlouvy. Projeví zájem konkurence?

Dirigent defenzivy španělského mistra na odchodu? Fotbalový stoper ve službách Realu Madrid Sergio Ramos by brzy mohl změnit angažmá. Čtyřiatřicetiletý obránce má u Bílého baletu smlouvu platnou do léta 2021, nabídku ze strany Realu na její prodloužení ale podle španělských médií smetl ze stolu.

Foto: Juan Medina, Reuters

Španělský fotbalista Sergio Ramos v dresu Realu Madrid, oblékne brzy trikot s jiným znakem?

Článek

Podle deníku Marca dohodě mezi Realem a dlouholetým kapitánem stála v cestě délka nového kontraktu. Madridský celek španělskému reprezentantovi údajně nabídl prodloužení o jeden rok, a to za přibližně stejných finančních podmínek, jaké platily doposud.

Jen další sezona je ale pro Ramose málo. I když si na Santiago Bernabéu přijde ročně na 12 milionů eur (přibližně 315 milionů korun). Do hry o čtyřnásobného vítěze Ligy mistrů, dvojnásobného šampiona EURO a mistra světa z roku 2010 tak můžou vstoupit další zájemci.

Bílý balet prý pozici svého kapitána akceptuje, ale na svém rozhodnutí nabídnout Ramosovi prodloužení pouze o rok údajně trvá. Úřadující mistr La Ligy svou politiku ohledně ročního prodlužování smluv uplatňuje na všechny hráče starší 30 let, a to bez výjimky.

Madridský velkoklub navíc stejně jako mnoho dalších evropských celků čelí zhoršující se finanční situaci s ohledem na celosvětovou pandemii koronaviru. Pro tuto sezonu proto platí 10% snížení platů pro celý kádr Los Blancos.

Pro Zidaneho družinu by odchod dlouholetého kapitána byl velkou ztrátou. Ramos v Realu působí od roku 2005.

Reklama

Související témata: