Hlavní obsah

Kouče Machína po pěti měsících střídá v Alavésu Abelardo

Pouze pět měsíců trvalo angažmá trenéra Pabla Machína u fotbalistů Alavésu. Vedení šestnáctého celku španělské ligy pětačtyřicetiletého kouče odvolalo po dvou porážkách v novém roce. Baskický tým se po nich drží nad sestupovým pásmem jen s náskokem dvou bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pablo Machín na archivním snímku během tiskové konference Sevilly před utkáním se Slavií. Vlevo český brankář Tomáš Vaclík.

Článek

Novým koučem byl jmenován padesátiletý bývalý španělský reprezentant Abelardo, který v klubu působil v závěru hráčské kariéry a pak v letech 2017 až 2019 jako trenér. Bývalý stoper Barcelony a španělské reprezentace po Machínovi už předloni převzal i Espaňol, kde po půlroce předčasně skončil.

Machín v srpnu vystřídal na trenérském postu Juana Muňize, jenž vedl klub z baskického města Vitoria v posledních čtyřech zápasech předchozí sezony a zachránil se s ním v nejvyšší soutěži. Deportivo pod Machínovým vedení senzačně zvítězilo na hřišti Relau Madrid či remizovalo doma s Barcelonou, ale celkově z 18 zápasů získalo jen 18 bodů.

Machín před návratem do Španělska ztratil práci v Číně. Španělského kouče v červenci angažoval klub Čching-tao Chuang-chaj, ale po necelých dvou týdnech s ním rozvázal smlouvu, neboť Machín kvůli pozitivnímu testu na koronavirus v rodině nemohl do Číny přiletět. Vyhazovem skončila i jeho předchozí dvě angažmá v Seville, kde skončil předloni v březnu po vyřazení od Slavie Praha v osmifinále Evropské ligy, a Espaňolu Barcelona. Předtím dovedl do La Ligy Gironu.

Reklama

Související témata: