Hlavní obsah

Bídák na druhou! Španělská hvězda odepsala Barcelonu a ještě jí hrozí osm let vězení

Vigo/Praha

Pro fotbalové příznivce Barcelony se španělský útočník Santi Mina z Celty Vigo stal trnem v oku už dříve. Definitivně totiž dvěma góly v předposledním kole La Ligy pohřbil naděje Barcy na titul. Teď si však proti sobě poštval nejen příznivce katalánského klubu. Stojí totiž před obviněním ze sexuálního napadení a hrozí mu až osm let vězení!

Foto: instagram Santi Mina

Santi Mina (vlevo) v zápase s Barcelonou

Článek

K incidentu, ze kterého je fotbalista obviněn, došlo už v roce 2017, soudní líčení má však proběhnout až v nejbližších dnech. Podle zdrojů španělské zpravodajské agentury EFE je případ odkládán kvůli zdržování ze strany útočníkova právního týmu.

V zápise z prokuratury stojí, že k napadení mělo dojít v časných ranních hodinách před čtyřmi lety nedaleko diskotéky Mojacar. Mina tam byl se svým kamarádem, obráncem UD Ibiza Davidem Goldarem, který se se slečnou, údajnou obětí, odebral do zaparkovaného karavanu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Santi Mina (@santimina7)

Mina se pak údajně snažil uspokojit svůj sexuální apetit a vtrhl za nimi do karavanu nahý. Dívce měl říct, že se mu hodně líbí a že by mezi nimi něco mohlo proběhnout. Ona to odmítla a útočník odešel. Po minutě se však vrátil a oběť znásilnil. Dívka utrpěla fyzická zranění a doteď trpí úzkostmi a depresemi.

Státní zastupitelství krom trestu odnětí svobody požaduje pro fotbalistu i zákaz přiblížení na 500 metrů na dobu 10 let a pro oběť odškodnění přes milion korun. Soud v prosinci 2019 zahájil řízení i s Goldarem, ale v aktuálním obvinění již figuruje jen jako svědek.

Reklama

Související témata: