Hlavní obsah

Real se po roce a půl vrátí na domácí stadion Santiaga Bernabéua

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid se po nadcházející reprezentační pauze vrátí na domovský stadion Santiaga Bernabéua, na kterém se před rozsáhlou rekonstrukcí naposledy představili loni v březnu. Los Blancos potvrdili návrat do slavné arény na 11. září, kdy ve čtvrtém ligovém kole přivítají Celtu Vigo. První dva zápasy sezony odehráli na hřištích soupeřů a bude tomu tak i v sobotním duelu s Betisem Sevilla.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid před ligovým utkáním proti Levante.

Článek

Od loňského června hrál Real všechny domácí zápasy na tréninkovém stadionu Alfreda Di Stéfana. V dosud posledním utkání na Estadio Santiago Bernabéu porazil 1. března 2020 Barcelonu 2:0, nedlouho poté se soutěž zastavila kvůli pandemii koronaviru a od restartu působil Bílý balet v dočasném azylu ve svém tréninkovém centru ve Valdebebas.

Modernizace stadionu bude i po návratu týmu pokračovat a potrvá ještě nejméně do příštího léta. Rekonstrukce arény s kapacitou přes 80 000 diváků bude podle odhadů stát více než půl miliardy eur. Ve Španělsku je v současnosti možné při sportovních akcích pod širým nebem naplnit kapacitu hledišť ze čtyřiceti procent.

Reklama

Související témata: