Hlavní obsah

Vallecano - Barcelona 1:0Trápící se Barcelona ve španělské lize podlehla nováčkovi

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony v 11. kole španělské ligy nečekaně prohráli 0:1 na stadionu nováčka Vallecana. Trápící se Katalánci v domácí soutěži nebodovali ve třetím z posledních čtyř zápasů a v neúplné tabulce jsou na devátém místě. Real Madrid i po domácí remíze 0:0 s Pamplonou poskočil do čela La Ligy.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Zdrcený Sergio Agüero z Barcelony po prohře s nováčkem Vallecanem.

Článek

Vallecanu zařídil cenný triumf ve 30. minutě kolumbijský kanonýr Falcao. Barca mohla odpovědět v 72. minutě, ale Depay neproměnil penaltu. To se nizozemskému útočníkovi v ligovém utkání stalo poprvé od února 2019 a po sérii 11 úspěšných pokusů.

Barcelonští si tak nespravili chuť po nedělní domácí porážce od úhlavního rivala Realu Madrid (1:2) a poprvé od září 1987 venku prohráli třetí soutěžní duel po sobě bez vstřelené branky.

Po nezáživném prvním poločase na madridském stadionu Santiago Bernabéu byly ve druhém poločase oba týmy blízko gólu. Hostující Moncayola trefil tyč, na druhé straně zamířil do brankové konstrukce také kanonýr Realu Benzema. Jeho spoluhráč Casemiro lobem těsně minul a "Bílý balet" tak doma podruhé za sebou v lize hrál bez branek.

FC Sevilla na Mallorce zachránila remízu 1:1 a je o skóre druhá. Na třetí příčku se vyšvihnul další sevillský tým Betis po vítězství 4:1 nad Valencií. Betis naplno bodoval potřetí v řadě.

Španělská fotbalová liga - 11. kolo:
Mallorca - FC Sevilla 1:1 (22. Sánchez - 73. Lamela)
Vallecano - FC Barcelona 1:0 (30. Falcao)
Betis Sevilla - Valencie 4:1 (14. z pen. a 30. Iglesias, 61. Pezzella, 68. Juanmi - 39. Gabriel Paulista)
Real Madrid - Pamplona 0:0.

Reklama

Související témata: