Hlavní obsah

Martinec: Švédské sebevědomí rychle zvadlo

PRAHA

Skvělý dojem zanechali čeští hokejisté svým výkonem ve čtvrtfinále Světového poháru, v němž deklasovali Švédsko 6:1. Spokojenost netajil ani bývalý reprezentační kouč Vladimír Martinec. "Naši předvedli nejlepší výkon, jaký jsem v poslední době viděl," říká v komentáři pro Sport.cz.

Článek

"Naši předvedli nejlepší výkon, jaký jsem v poslední době viděl. Řekl bych, že ani na mistrovství světa v Praze, kde se do čtvrtfinále se Spojenými státy prezentovali ve velice dobrém světle, nehráli tak, jako v úterý ve Stockholmu.

Češi plynule navázali na tolikrát zmiňovanou parádní poslední třetinu ze zápasu se Švédskem ve skupině. Minulý týden dokázali pěkně zamotat soupeři hlavu a vytvořit si efektivní tlak, včera naopak hráli perfektně ze zabezpečené obrany, z níž vycházely nadějné protiútoky a vznikala spousta přečíslení.

Tre kronor v utkání od počátku propadli. Nechali si od našich diktovat tempo hry, na důslednou defenzivu neměli protizbraň a nedokázali si vytvořit vážnější šanci. Češi naopak jistili útok efektním forčekingem a domácí tak působili během zápasu dost bezradně.

Ze strany Švédů ale určitě nešlo v žádném případě o podcenění, měli jen tu smůlu, že narazili na zcela disciplinovaného soupeře, který je k ničemu nepustil. Hra našich zkrátka během zápasů ve skupině uzrála jako víno, hokejisté šli do utkání s vědomím, že jde o všechno a podřídili výsledku vše. A sebevědomí domácích s ubíhajícím časem a minimem šancí zákonitě uvadalo, i když takový debakl čekal opravdu jen málokdo.

Zatím sice ještě nevíme, kdo nás čeká v semifinále, podle mého je ale Růžičkův výběr schopen porazit kohokoliv. Pokud se hráči budou držet včerejšího modelu, udrží disciplínu ve hře dozadu a budou rychle a efektně napadat soupeře, mají i na rozjetou Kanadu.

Zámořské celky navíc budou hrát v domácím prostředí pod tlakem, celá severní Amerika očekává, že pohár pro vítěze zůstane za oceánem a v takové atmosféře mohou i ostříleným harcovníkům začít téct nervy."

Reklama

Související témata: