Hlavní obsah

Hráči se vrací z Toronta, čtyři zůstali v zámoří

PRAHA

Po skupinkách a různými letadly se vracejí domů čeští hokejisté z Toronta po úchvatné semifinálové bitvě Světového poháru. V pondělí před polednem se v Praze objevili jako první útočníci Jágr s Čajánkem, s nimi přiletěl i trenér Růžička. Další reprezentanti se do vlasti dostávali přes New York, Paříž, Amsterdam, Londýn, Frankfurt i Vídeň.

Článek

Čtyři ale zůstali v zámoří. Na lékařské vyšetření do Detroitu musel obránce Fischer, který si během třetí třetiny semifinále s Kanadou při souboji s Lemieuxem vykloubil rameno a potrhal vazy mezi klíční kostí a lopatkou.

"Jsou střety, které tělo nevydrží. Je to mrzuté, když si člověk přes léto buduje fyzičku a hned na startu sezóny ho postihne takové zranění," říkal pro ČTK smutný Jiří Fischer, jehož čeká nejméně deset týdnů léčení.

Šatnu uvolnili Finům

Zařizování klubových či osobních věcí pozdrželo za Atlantikem i Eliáše, R. Hamrlíka a Havláta, pro nějž Ottawa chystá smlouvu s ročním ziskem 2,3 mil. dolarů.

Šatnu hostí v Air Canada Centre reprezentanti hned v neděli uvolnili finalistům z Finska a ještě před odletem je o nejnovějším vývoji situace v NHL přišel osobně informovat šéf hokejových odborů Goodenow. "Vypadá to, že 1. října soutěž skutečně nezačne," sdělil Petr Čajánek.

Prakticky všichni z národního týmu by se tak při očekávané výluce zámořské ligy měli objevit v extralize, řada hráčů si ale plánuje pár dní odpočinku. "Chtěl bych se domluvit s vedením klubu a trochu si oddechnout," říká útočník Martin Straka, který je pro případ nečinnosti NHL domluven na působení v Plzni.

Naopak Dopita věří, že pardubický dres oblékne již v pátek při extralize proti Liberci a také Čajánek by možná mohl za Zlín nastoupit hned v prvním kole na Spartě.

Reklama

Související témata: