Hlavní obsah

Osasuna - Barcelona 0:0Oba lídři španělské ligy poprvé ztratili body, Atlético prohrálo

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony i Atlética Madrid přišli v 9. kole španělské ligy o stoprocentní bilanci. Vedoucí Barca uhrála jen bezbrankovou remízu na hřišti Osasuny Pamplona, přesto se osamostatnila v čele tabulky, protože druhé Atlético dokonce prohrálo 0:1 v Barceloně s Espaňolem.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Angel Di María (druhý zleva) slaví se spoluhráči z Realu Madrid svůj gól proti Malaze.

Článek

Zaváhání obou lídrů využil Real Madrid a po výhře 2:0 nad Málagou ztrácí na třetím místě dva body na městského rivala a tři na barcelonské obhájce titulu. Příští sobotu se ve vzájemném duelu v Barceloně může Bílý balet na velkého rivala dotáhnout.

U prvního zakolísání Barcelony byl po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena i obránce Carles Puyol, jen na lavičce náhradníků začal zápas Lionel Messi. Barca nedokázala poprvé po 64 zápasech vstřelit v domácí ligové soutěži gól. Nepomohl jí ani Messiho příchod na hřiště v 68. minutě. Nejlepší fotbalista světa nastoupil po jednozápasové pauze zaviněné zraněním stehenního svalu.

Zápas Espaňolu s Atléticem rozhodla 54. minuta, kdy skončil míč v síti hostů po centru z levé strany. Gól byl označen jako vlastní a připsán brankáři Thibautu Courtoiseovi.

Real poslal do vedení první ligovou brankou v sezoně Argentinec Ángel Di María. Nejdražší hráč světa Gareth Bale se dostal na hřiště čtvrt hodiny před koncem a velkou měrou se podílel na zvýšení. Po Wellingtonově faulu na velšského reprezentanta se kopala penalta, kterou v první minutě nastavení proměnil Cristiano Ronaldo a stvrdil výhru svou osmou trefou v sezoně. Málaga prohrála podruhé za sebou.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:
Real Madrid - Málaga 2:0 (46. Di María, 90.+1 Ronaldo z pen.),
Valencie - San Sebastian 1:2 (90.+4 Pabon - 41. Griezmann, 59. Pardo),
Pamplona - FC Barcelona 0:0,
Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 1:0 (54. vlastní Courtois).

Reklama

Související témata: