Hlavní obsah

Real Madrid - Osasuna 4:0Real Madrid i díky dvěma gólům Ronalda porazil Pamplonu. Betis sestupuje

Madrid

Fotbalisté Realu Madrid porazili v 35. kole španělské ligy Pamplonu 4:0 a posunuli se na druhé místo o bod před Barcelonu. Na vedoucí Atlético Madrid ztrácí Bílý balet tři body. Úvodními dvěma góly se o vítězství Realu zasloužil nejlepší hráč světa za uplynulý rok Cristiano Ronaldo.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Cristiano Ronaldo slaví svůj druhý gól proti Pamploně.

Článek

Domácí nejprve na stadiónu Santiaga Bernabeua ukázali fanouškům trofej za vítězství ve Španělském poháru a potom se stejně jako před ostatními zápasy tohoto kola držela minuta ticha za zesnulého bývalého kouče Barcelony Tita Vilanovu.

Ronaldo zlomil bezbrankový stav už po šesti minutách, další trefu přidal sedm minut po pauze. Jako první hráč Realu v historii dal ve čtyřech sezónách La Ligy za sebou 30 a více branek.

Bílý balet, který v týdnu zdolal v úvodním semifinále Ligy mistrů Bayern Mnichov 1:0, vyhrál tentokrát na střely na branku 10:0. Třetí gól dal Ramos a skóre uzavřel střídající Carvajal. Čtvrthodiny před koncem nahradil Di Maríu, jenž dnes přihrál na dvě branky a s 14 asistencemi vede tuto statistiku v rámci pěti největších evropských lig.

Vítězství Getafe 1:0 nad Málagou odsoudilo poslední tým tabulky Betis Sevilla k sestupu. Andaluskému celku nepomůže už ani případný úspěch v nočním utkání se San Sebastianem. Do druhé ligy se Betis vrátí po třech letech v nejvyšší soutěži. Getafe se díky druhé výhře v tomto roce dostalo z pásma sestupu.

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:
Granada - Vallecano 0:3 (54. Saúl, 59. Larrivey, 86. Seba Fernández)
Getafe - Málaga 1:0 (7. Colunga)
Real Madrid - Pamplona 4:0 (6. a 52. Ronaldo, 60. Ramos, 83. Carvajal)
Betis Sevilla - San Sebastian 0:1 (48. Vela z pen.).

Reklama

Související témata: