Hlavní obsah

Suárezovo odvolání začne CAS řešit za týden

Madrid

V polovině srpna by měl mít uruguayský fotbalista Luis Suárez jasno o tom, zda si bude muset odpykat celý trest za kousnutí soupeře na mistrovství světa v Brazílii. Sportovní arbitrážní soud v Lausanne (CAS) začne jeho odvolání řešit v pátek 8. srpna a týden nato by měl být znám verdikt.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Uruguayec Luis Suárez.

Článek

Suárez v zápase základní skupiny kousl do ramena Itala Giorgia Chielliniho. Dostal nejvyšší trest v historii MS: zákaz fotbalové činnosti na čtyři měsíce, nesmí nastoupit v devíti reprezentačních zápasech a navíc pokutu sto tisíc švýcarských franků (asi 2,26 miliónu korun).

S prvním odvoláním u FIFA už sedmadvacetiletý útočník neuspěl, pak se obrátil na CAS, což je pro něj poslední šance, jak by mohl verdikt zvrátit.

Navzdory trestu jej po MS z Liverpoolu koupila Barcelona. Pokud mu trest zůstane, může se zapojit do zápasů až 25. října. Do té doby nesmí s týmem ani trénovat. Teoreticky by mohl stihnout derby s Realem Madrid, které se uskuteční buď právě 25. října, nebo o den později. Ligovou sezónu Barcelona zahájí 24. srpna.

Reklama

Související témata: