Hlavní obsah

Valencie - Barcelona 0:1Barcelonu udržel na druhém místě Busquetsův gól z 94. minuty

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony odrazili nápor Atlética Madrid a udrželi se na druhé příčce španělské ligy. V neděli ve Valencii se ovšem museli obávat o výsledek do posledních vteřin utkání. Teprve pak se dočkali gólu, jediného, který v zápase padl.

Článek

Už dvakrát se v této sezóně Messimu a spol. stalo, že neskórovali. Ofenziva strádala i tentokrát, než ji v 94. minutě spasil svým prvním gólem v sezoně defenzivní záložník Sergio Busquets. Barcelona tak uspěla v neoblíbené destinaci: ve Valencii remizovala ve čtyřech z posledních sedmi utkání.

Páté vítězství z posledních šesti zápasů v lize vybojovalo Atlético Madrid, které porazilo La Coruňu 2:0. Obhájce titulu Atlético dál ztrácí čtyři body na vedoucí Real, který v sobotu zvítězil v Málaze. Svěřence Diega Simeoneho poslal do vedení v 43. minutě dvacetiletý záložník Saúl, po přestávce přidal další gól Arda Turan.

Utkání se neslo ve stínu tragédie, která se odehrála ráno nedaleko stadiónu Vicenta Calderóna. Domácí příznivci hodili jednoho z fandů Deportiva do řeky Manzanares, odkud byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Třiačtyřicetiletý muž podle médií utrpěl srdeční zástavu, vážné zranění hlavy a byl silně podchlazen. I když mu lékaři obnovili životní funkce, po pár hodinách v nemocnici následkům zranění podlehl.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo
Vigo - Eibar 0:1 (30. Manu)
Atlético Madrid - La Coruňa 2:0 (43. Saúl, 55. Arda Turan)
FC Sevilla - Granada 5:1 (24. a 79. Bacca, 65. Banega, 88. M'Bia, 90. Gameiro - 42. El Arábí)
Córdoba - Villarreal 0:2 (24. Vietto, 70. Uche)
Valencie - FC Barcelona 0:1 (90.+4 Busquets)

Reklama

Související témata: