Hlavní obsah

Jsme na Barcelonu připraveni daleko lépe než před rokem, ujišťuje kouč City

Manchester/Praha

Vnímá jinou konstelaci a hlavně pak rozpoložení svého týmu, než před rokem. A také cítí daleko větší vnitřní sílu než loni, kdy jeho Citizens v osmifinále Ligy mistrů právě s Barcelonou vypadli. Hladce a po dvou prohrách. „Tentokrát jsme připraveni daleko lépe,“ ujišťoval chilský kouč ve službách Manchesteru City Manuel Pellegrini před dnešním večerním duelem, který osmifinálovou konfrontaci otevře.

Foto: Phil Noble, Reuters

Bony Wilfried na soupisce Manchesteur City figuruje, takže proti Barceloně může nastoupit.

Článek

Citizens nikdy práh osmifinále nepřekročili. V letošním ročníku Champios League jim dokonce hrozilo, že nepostoupí ani ze skupiny, protože ještě pět minut před koncem domácího střetnutí s Bayernem prohrávali 1:2 a hrozilo jim vyřazení.

„Jenže my si ani na chvíli nepřipustili, že jsme venku. Věřili jsme si a byli ochotni bojovat až do konce. Ostatně, jako to dělá můj tým v každém zápase," vracel se Pellegrini před dnešním střetnutím s Barcelonou k překvapivému obratu, který se jeho svěřencům podařil. Utkání s Bayernem v samém závěru zásluhou Agüera otočili a 3:2 vyhráli, následně zvítězili i v Římě a ze skupiny postoupili.

Vyřazení z pohárů pomůže

„Uznávám, že proti Římu a CSKA Moskva jsme hlavně doma nehráli dobře, ale charakter a vnitřní sílu jsme prokázali. A na tu sázím i teď. Hrajeme sice proti hodně silnému soupeři, ale konstelace je zcela jiná než loni. Pro nás mnohem výhodnější," je trenér anglického mistra přesvědčen, že vyřazení z FA Cupu i Ligového poháru by mělo jeho svěřencům pomoci.

„Loni jsme v tuto dobu museli zvládnout devatenáct zápasů během dvou měsíců, takže jsme na tom nebyli právě nejlépe, když přišla Liga mistrů a osmifinále s Barcelonou. Tentokrát bychom mohli profitovat z toho, že jsme z domácích pohárů vypadli," spekuloval Pellegrini. Poslední výsledky na ligové scéně ostatně dokládají, že se Citizens dostali do formy. Vždyť Newcastle deklasovali v sobotu 5:0 a Stoke City předtím 4:1.

Kompany: Proč z nich mít strach?

Kapitán týmu Vincent Kompany s trenérem bezvýhradně souhlasí. „Nemáme strach, není důvod se obávat jejich útočníků," odmítal, že by barcelonské trio Messi - Neymar - Sauárez nahánělo obráncům Citizens obavy.

„Musíme se na ně připravit a my připraveni jsme. Pokud budeme mít den, může to být hodně speciální večer," sliboval belgický legionář pomstu za loňské vyřazení a pocit křivdy, kterou si Citizens odnesli.

V prvním střetnutí na Etihad stadium totiž švédský sudí Eriksson neodpískal za bezbrankového stavu evidentní faul na Navase, nechal pokračovat ve hře, aby vzápětí nařídil po zákroku na unikajícího Messiho penaltu, i když k situaci došlo ještě před šestnáctkou. Messi pokutový kop proměnil a tím dal ráz celému osmifinále.

Barcelona vyhrála na ostrovech 2:0, na Cam Nou pak zvítězila 2:1 a postup už jen stvrdila.

„Nesmíme dovolit, abychom i tentokrát doma inkasovali. Proto bude důležité držet míč tak dlouho, jak jen to půjde, protože to je recept na hru Barcelony," prozrazoval Pellegrini něco málo ze svých taktických záměrů.

Zahraje si proti Barceloně i Bony?

Opravdu ale málo, protože je otázkou, jak se vyrovná s nucenou absencí Yaya Tourého, který si odpykává trest za vyloučení v utkání proti CSKA Moskva. Když totiž v lednu odjel za reprezentací Pobřeží slonoviny na africký šampionát, nevyhráli Citizens jediný ligový zápas.

Na hřišti se ale naopak může objevit Bony Wilfried, kterého Manchester City koupil ze Swansea a dodatečně dopsal na soupisku pro Ligu mistrů. V sobotu si někdejší sparťanský útočník odbyl v dresu Citizens premiéru, dnes večer bude rovněž připraven.

Jak skončí úvodní osmifinálový duel LM mezi Manchesterem City a Barcelonou?
Výhrou Manchesteru City
35,1 %
Remízou
13,8 %
Výhrou Barcelony
51,1 %
Celkem hlasovalo 3399 čtenářů.

Reklama

Související témata: