Hlavní obsah

Barcelona - Getafe 6:0Barcelona deklasovala Getafe, zářilo hvězdné útočné trio

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony deklasovali v dnešní předehrávce španělské ligy Getafe 6:0 a před druhým Realem Mardid vedou tabulku o pět bodů. Trio Lionel Messi, Luis Suárez a Neymar přispělo pěti zásahy a společně už v této sezóně nastříleli 71 ligových gólů. Tolik branek nemá na kontě 18 z 20 španělských týmů. Ve všech soutěžích už hvězdná trojice překročila o dvě branky hranici 100 gólů.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Útočník Barcelony Neymar se raduje z gólu, který vstřelil Getafe.

Článek

Skóre zápasu otevřel v 9. minutě z pokutového kopu Messi. Argentinský kanonýr, jenž v této sezóně zahodil penaltu ve čtyřech důležitých zápasech, tentokrát zvolil dloubák do středu branky po vzoru Antonína Panenky a uspěl.

O vítězství pak lídr tabulky rozhodl třemi góly v rozmezí pěti minut v polovině prvního poločasu, kdy se trefili Suárez, Neymar a Xavi, jenž hrál 501. soutěžní zápas za katalánský velkoklub. Uruguayský kanonýr pak do přestávky přidal ještě druhý gól, dvě minuty po příchodu ze šaten ze znovu trefil i Messi.

Messi tak má nyní na kontě 38 ligových branek a o jedinou zaostává za Cristianem Ronaldem z Realu. Neymar zaokrouhlil svůj účet na 20 zásahů, Suárez dal 13 gólů.

Ve všech soutěžích společně dosáhli na součet 102 gólů. Messi se na tom podílel 49 zásahy, Neymar přidal 32 a Suárez, jenž si do konce října odpykával disciplinární trest, 21. Překonali tak rekordní stovku, na kterou v sezóně 2008/09 dosáhli Messi (38), Thierry Henry (26) a Samuel Eto'o (36).

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
FC Barcelona - Getafe 6:0 (9. z pen. a 47. Messi, 25. a 40. Suárez, 28. Neymar, 30. Xavi)
Bilbao - San Sebastian 1:1 (52. Aduriz z pen. - 60. De La Bella)
Levante - Córdoba 1:0 (41. Barral)

Reklama

Související témata: