Hlavní obsah

Jestli je lepší Messi, nebo Ronaldo? Hrál jsem s talentovanějším, říká Deco

Barcelona

Jen málo fotbalistů má odehráno tolik zápasů po boku obou největších es současného světového fotbalu jako Deco. S Cristianem Ronaldem odehrál tento rodák z Brazílie 75 zápasů za portugalskou reprezentaci, s Messim čtyři sezóny zápolil v dresu Barcelony. Dnes osmatřicetiletý bývalý fotbalista ale tvrdí, že víc talentu než obě obletované hvězdy měl jeho jiný spoluhráč z Barcelony Ronaldinho.

Foto: Profimedia.cz

Dvě bývalé hvězdy Barcelony Ronaldinho (vlevo) a Deco.

Článek

„Ronaldinho byl talentovanější než Messi a Cristiano Ronaldo. Když jsme nevěděli, co s míčem, on i v takové situaci dokázal vytvořit šanci ke skórování," citoval Deka server Sky Sports.

V dobách, kdy Deco hrával s Ronaldem, měl slavný CR7 trochu jinou postavu než dnes. „Byl mladý, atletický a velmi soutěživý," popsal Deco. „Messi zase tvrdě pracoval na tom, aby uměl s míčem takové kousky, které dnes předvádí za Barcu," dodal záložník, který své nejlepší období kariéry zažil také v katalánském dresu.

„Ale Ronaldinho byl přirozený talent se speciálními schopnostmi. Vždy, když jsme mu dali míč, byl schopen zakončit jiným způsobem," vzpomíná Deco na parťáka, se kterým v sezóně 2005/06 vyhrál Ligu mistrů, Primera División i španělský Superpohár.

Který z těchto tří fotbalistů byl nebo je podle vás nejlepší?
Ronaldinho
61,8 %
Cristoano Ronaldo
14,4 %
Lionel Messi
23,8 %
Celkem hlasovalo 14648 čtenářů.

Reklama

Související témata: