Hlavní obsah

Barcelona bude mít za 1,4 miliardy korun ročně nové logo na dresu

Fotbalová Barcelona podepsala čtyřletou lukrativní smlouvu s japonskou firmou Rakuten, jejíž logo budou za minimálně 55 miliónů eur ročně (1,4 miliardy korun) Lionel Messi a spol. nosit na přední straně dresu. Kontrakt s elektronickým gigantem vstoupí v platnost na začátku příští sezóny a potrvá do roku 2021.

Foto: Darren Staples, Reuters

Lionel Messi (vpravo) překonává Wilfreda Caballera a posílá Barcelonu do vedení v utkání proti Manchesteru City. Ilustrační snímek.

Článek

Do konce rozehrané sezóny budou úřadující španělští mistři propagovat na dresu aerolinky Qatar Airways. S nimi klub podepsal v roce 2013 tříletou smlouvu na 100 miliónů eur, která byla letos v červenci prodloužena o další sezónu.

Už tak výrazně vyšší částka od společnosti Rakuten není konečná. Pokud katalánský velkoklub získá domácí titul, dostane bonus 1,5 miliónu eur. V případě triumfu v Lize mistrů se může těšit na dodatečných pět miliónů eur.

Dohoda s Rakuten je pro Barcelonu druhým velkým kontraktem letošního roku. V květnu se klub dohodl na prodloužení smlouvy se sportovní firmou Nike až do roku 2026, díky níž získá ročně minimálně 105 miliónů eur a v případě úspěchů až 155 miliónů eur.

Reklama