Hlavní obsah

Barcelona zase ztratila, její fanoušky navíc vystrašila zpráva o odchodu Rakitiče na Ostrovy

Barcelona se v letošním roce dál trápí. Nejdřív prohra v Bilbau v Královském poháru, v neděli pouhá remíza v 17. kole španělské ligy ve Villarealu, navíc zachraňovaná Messim v poslední minutě. „Ve fotbale je ze všeho nejtěžší dávat góly,“ povzdechl si kouč Katalánců Luis Enrique nad bídnou střeleckou produktivitou svých svěřenců, kteří zase zahazovali neuvěřitelné šance. Messi přitom nebyl výjimkou...

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Kanonýr Barcelony Luis Suárez (vlevo) oslavuje s Lionelem Messim gól.

Článek

Manko Barcelony na vedoucí Real po další ztrátě povážlivě narůstá. „Ale spousta zápasů ještě zbývá, takže budeme bojovat dál," glosoval trenér Enrique pětibodové manko na Real, které se může ještě zvýšit. Bílý balet má totiž utkání s poslední Osasunou k dobru.

Fotbal není vždy fér, povzdechl si kouč

V nedělní ligové partii ve Villarealu jako by Messi a spol. vzali přes kopírák svůj výkon v pohárovém duelu v Bilbau.

„Opravdu mám naprosto stejné pocity, skutečně nemohu hráčům nic vyčítat. Proti mužstvu, které dostalo nejméně gólů, jsme hráli lépe, než vypovídá výsledek. Zase jsme si vytvořili spoustu šancí, ale scházelo nám opět více přesnosti ve finální fázi," připomínal Luis Enrique, že Villareal má nejpropracovanější a nejméně prostupnou obranu ze všech týmů La Ligy.

„Fotbal není vždy fér," litoval nevyužitých příležitostí Neymara, Suáreze i Messiho. Ten ovšem trefil alespoň tyč a v poslední minutě parádní exekucí trestného kopu zachránil Barceloně alespoň bod.

Katalánci stejně jako ve čtvrtek v poháru v Bilbau překousávali pocity křivdy, protože rozhodčí Iglesias odpustil domácím minimálně dvě penalty za evidentní hraní rukou Bruna Soriana, tentokrát však emoce krotili. K hromadným potyčkám, strkanicím a atakům na sudího tudíž nedošlo, ba ani madridský Real nevinili z toho, že za ztracenými body se skrývá on, resp. jeho zákulisní vliv na rozhodčí.

Nevěřte mediím, reagoval Enrique

Možná i proto, že se v sestavě neobjevil Ivan Rakitič, což bylo okamžitě dáváno do souvislosti se zájmem Manchesteru City o jeho služby.

„Jeho absence nemá s tímto příběhem vůbec nic společného. Nemůžete věřit médiím, jedno, zda píší anglicky nebo chorvatsky," tvrdil kouč Enrique, že osmadvacetiletý chorvatský legionář chyběl údajně z technických důvodů a za Guardiolou na Ostrovy rozhodně neodejde.

„Naopak jsme to my, kdo s ním jednáme o prodloužení kontraktu, který vyprší v roce 2019. Máme ho rádi nejen jako fotbalistu, ale i jako člověka, takže chceme, aby zůstal," uklidňoval fanoušky Barcelony i klubový viceprezident Jordi Mestre.

Reklama

Související témata: