Hlavní obsah

Alavés - Barcelona 0:6Barcelona deklasovala Alavés 6:0, zvítězil i Real Madrid, který vede ligu

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté mistrovské Barcelony ve 22. kole španělské ligy zvítězili na hřišti Alavésu 6:0. na prvním místě ale vydrželi jen do večera, kdy je předstihl dosavadní lídr Real Madrid. Bílý balet vyhrál na půdě Osasuny Pamplona 3:1.

Foto: Vincent West, Reuters

Suverénní Barcelona. Katalánský gigant vyhrál vysoko na hřišti Alavése, když se mezi střelce gólů zapsali Suárez či Neymar. Raduje se s nimi Ivan Rakitič (vpravo).

Článek

Barcelona roli favorita začala potvrzovat až na konci prvního poločasu. Ve 37. minutě otevřel skóre zblízka Suárez a krátce poté zvýšil další útočník Neymar po chybě domácího brankáře Fernanda Pacheca.

Druhý poločas už byl jednoznačně v režii hostů, kteří svého finálového soupeře ve Španělském poháru jasně přehrávali. Mezi 59. a 67. minutou se trefili Lionel Messi, do vlastní branky Alexis, Ivan Rakitič a podruhé Suárez.

Uruguayský útočník s 18 zásahy vede tabulku střelů, druhý Messi má o gól méně. Třetí Cristiano Ronaldo z Realu se v La Lize zatím trefil "jen" čtrnáctkrát. Radost z jednoznačné výhry Barceloně v závěru zkazilo zranění beka Aleixe Vidala, jenž si po faulu Thea Hernándeze zřejmě vážně poškodil kotník.

Bílý balet dotančil k výhře, trefil se i Ronaldo

Real Madrid nenechal na prvním místě tabulky velkého rivala dlouho. Na půdě Osasuny Pamplona vedl po gólu Cristiana Ronalda. Domácí ještě stihli vyrovnat, ale když se po přestávce trefil Isco a v závěru i Lucas, nebylo o výhře favorita pochyb.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo
Betis Sevilla - Valencie 0:0
Alavés - FC Barcelona 0:6 (37. a 67. L. Suárez, 40. Neymar, 59. Messi, 63. vlastní Alexis, 65. Rakitič),
Bilbao - La Coruňa 2:1 (71. Muniain, 89 Aduriz - 42. Colak),
Pamplona - Real Madrid 1:3 (33. Leon - 24. C. Ronaldo, 62. Isco, 90. Lucas.

Reklama