Hlavní obsah

Jedenáct Španělů proti hráčům jedenácti národností. La Liga viděla historický duel

Bilbao

Bez cizinců nejsi nic. Spousta úspěšných klubů razí tuto teorii. Jsou však i výjimky a pak dochází ke střetu dvou koncepcí, dvou rozdílných světů. Jako ve 24. kole španělské ligy. Bilbao porazilo Granadu 3:1, a zatímco domácí vyrukovali se samými Španěly, hosté poskládali základní sestavu z fotbalistů jedenácti různých zemí! Zápas tak vešel do dějin soutěže.

Foto: Vincent West, Reuters

Radost fotbalistů Bilbaa - zleva Mikel Balenziaga, Ander Iturraspe a Benat Etxebarria.

Článek

Jak připomíná deník Marca, utkání mezi Athleticem Bilbao a Granadou přepsal dějiny La Ligy. Vůbec poprvé v historii této soutěže se stalo, že tým složený výhradně ze Španělů nastoupil proti jedenáctce, ve které figurovali hráči z 11 různých zemí.

Jedenáct Španělů v základu Bilbaa:
Iraizoz - Lekue, Bóveda, Yeray, Balenziaga - San José, Etxebarria - Susaeta, Muniain, Saborit - I. Williams.
Zástupci jedenácti zemí v základu Granady:
Ochoa (Mexiko) - Foulquier (Francie), Hongla (Kamerun), Ingason (Island), Silva (Uruguay), Litri (Španělsko) - Carcela-González (Maroko), Agbo (Nigérie), Wakaso (Ghana), Pereira (Brazílie) - Ramos (Kolumbie).

Nevěříte? Jediný, kdo v základní sestavě Granady zastupoval Španělsko, byl levý obránce Litri. Dále byli v základu: Mexičan, Francouz, Kamerunec, Islanďan, Uruguayec, Maročan, Nigérijec, Ghaňan, Brazilec a Kolumbijec. Takže jedenáct hráčů, jedenáct národností.

Nic platné to však Granadě nebylo. Domorodci měli navrch, Bilbao nakonec zvítězilo 3:1.

Reklama

Související témata: