Hlavní obsah

To Leo je plagiátor, ohradil se Ramos poté, co ho v Neapoli obrali o gól a ještě ho nařkli, že kopíruje Messiho

Neapol/Praha

Nejenže ho připravili o jeden z gólů, které v Neapoli vstřelil, ale ještě ho po osmifinálové odvetě Ligy mistrů nařkli z plagiátorství. To proto, že kapitán Bílého baletu Sergio Ramos po dvou slepených trefách v úvodu druhého poločasu předváděl na San Paolo gesto, jímž na sebe upozornil při sobotní ligové demolici Celty Vigo Lionel Messi. Argentincovo „Zavolej mi“ určené nejspíš klubové generalitě Barcelony obletělo na sociálních sítích celý svět.

Sestřih zápasu Neapol - Real MadridVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Argentinec se k sobotnímu gestu a lá „Zavolej mi" později vyjádřil, že nešlo o výzvu klubové generalitě, s níž stále jedná o novém kontraktu, což mu málokdo věřil, ale že byla určená jeho synovci... Zvlášť, když se na demolici Celty Vigo podílel dvěma góly a dvěma asistencemi.

Kapitán Realu předvedl v Neapoli obdobnou pantomimu. Když dvěma slepenými góly jako přes kopírák otočil skóre a nasměroval Bílý balet do čtvrtfinále, napodoboval na trávníku rovněž telefonní hovor.

O druhý gól ale Ramose posléze rozhodčí připravili. Usoudili totiž, že jeho hlavičku tečoval domácí Mertens a připsali branku jemu jako vlastní.

A bezprostředně po zápase kapitán madridského velkoklubu ještě slyšel, že napodoboval Messiho, což už bylo příliš.

„Tohle gesto jsem udělal daleko dřív než Leo," ohradil se Ramos. „Viděl ho u mě v prosinci na Camp Nou," připomínal všem, kteří zapomněli.

Teď k ní měl zase důvod, neboť průběh osmifinálové odvety otočil a Real je počtvrté za sebou ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

„Nikoli proto, že bychom měli štěstí, protože jen hodně štěstí ve fotbale neexistuje," bránil kouč španělského celku Zinedine Zidane sebe i své hráče, s nimiž to v první půli nevypadalo dvakrát dobře. Po Martensově trefě prohrávali, stejný hráč navíc trefil tyč, takže Bílý balet si opravdu vybral notnou dávku štěstí.

„V prvním poločase jsme skutečně trpěli, protože jsme se nedostali do hry, jak jsme chtěli a plánovali. Nemůžeme ale hrát pokaždé dobře. Po změně stran jsme už ale převzali iniciativu, rozdíl naší kvalitou byl patrný a výsledek 3:1 mluví jasně. Nebylo to tudíž o štěstí," pravil trenér obhájce trofeje.

Reklama

Související témata: