Hlavní obsah

Atlético - Sevilla 3:1Madridský klub ovládl šlágr španělské ligy

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlétika Madrid porazili ve šlágru 28. kola španělské ligy Sevillu 3:1 a ze čtvrtého místa ztrácejí na dnešního soupeře už jen dva body. O třetí výhru Atlétika v řadě se postarali Diego Godín, Antoine Griezmann a Koke. Sevilla prohrála po sedmi zápasech. Barcelona porazila Valencii 4:2 a z druhého místa ztrácí na vedoucí Real Madrid dva body. Messi dal dvě branky.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Kanonýr Atlétika Madrid Antoine Griezmann se raduje.

Článek

Zápas pro domácí přitom nezačal dobře, když už v druhé minutě musel hřiště kvůli zranění opustit obránce Vrsaljko. Madridský klub ale měl ale více ze hry a v 37. minutě se dostal do vedení, když Griezmannův přímý kop poslal hlavou do brány Godín.

I druhá branka Atlétika padla po standardní situaci. Tentokrát se francouzský reprezentant Griezmann rozhodl z přímého kopu vystřelit a jeho pokus nedokázal gólman Rico zneškodnit. Griezmann se v posledních devíti soutěžních zápasech podílel na deseti brankách: sedm jich dal a na tři přihrál.

Třetí zásah domácích si připsal Koke, který se v La Lize do sítě Sevilly trefil už pětkrát, což se mu nepovedlo proti žádnému jinému týmu. Za hosty v závěru už pouze zkorigoval stav Correa.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:
Leganés - Málaga 0:0,
Atlético Madrid - FC Sevilla 3:1 (37. Godín, 61. Griezmann, 77. Koke - 85. Correa),
Gijón - Granada 3:1 (60. Traoré, 64. Babin, 67. Carmona - 51. Ingason),
La Coruňa - Vigo 0:1 (74. Aspas),
FC Barcelona - Valencie 4:2 ((45. z pen. a 52. Messi, 35. Suárez, 89. Gomes - 29. Mangala, 45.+1 El Haddadi).

Reklama