Hlavní obsah

Skandál ve Španělsku naštval Enriqueho: Nikdo z Barcelony v podvodu nejel. Jsme oběti

Barcelona

Skandál s ovlivněným zápasem ve španělské třetí lize mezi Barcelonou B a Eldense nenechal v klidu ani trenéra áčka Barcelony Luise Enriqueho. Ten je přesvědčený, že žádná z nadějí katalánského klubu v podvodu nejela. Zápas skončil prohrou Eldense 0:12 a trenéra poražených zadržela policie. „Neexistuje ani náznak toho, že by v tom průšvihu byli zapletení hráči Barcelony B," přesvědčuje Enrique.

Foto: Profimedia.cz

Trenér barcelonského áčka Luis Enrique řekl médiím, že ve skandálu ze třetí ligy spojeným s utkáním mezi Eldense a Barcelonou B (0:12) nikdo z katalánského klubu nejede.

Článek

Ani on pochopitelně nemá radost z toho, že je Barcelona spojována s takovým průšvihem. „Je to velmi delikátní situace, ale souvisí výlučně s týmem Eldense. Barca B s tím nemá nic společného," uvedl před novináři trenér Messiho a spol. „Klubové béčko je jen obětí. Jsem rád, že všechno vyšetřuje policie a bere se to velmi vážně."

Už dříve Cheikh Saad, hráč Eldense, vypověděl, že o ovlivnění zápasu věděl trenér. Ten údajně vybraným hráčům řekl, že poločas musí jeho tým prohrát 0:8. O tom, jak skončí celé utkání prý řeč nebyla. Saad byl původně k utkání nominován, ale nakonec skončil jen mezi náhradníky. Když jej v průběhu duelu chtěl trenér poslat na hřiště, on to odmítl.

Ve hře přitom byla podle něj „odměna" za zmanipulování zápasu ve výši 30 000 eur na osobu, tedy více než osm set tisíc korun. Tým Eldense byl již před utkáním jistým sestupujícím ze třetí ligy, teď má ještě daleko větší ostudu.

Obránce Eldense Emmanuel Mendy řekl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Cadena Ser, že mu o chystané blamáži řekl asistent trenéra Fran Ruiz v hotelu, kde se tým chystal na utkání. „Ptal se mě, zda bych do toho šel a kolik bych za to chtěl. Taky mi řekl, že mi to povídá místo hlavního trenéra, který neumí tak dobře španělsky," poznamenal fotbalista.

Hlavním koučem byl Ital Filippo Di Pierro, jenž přišel do klubu v lednu spolu s italskými investory. S nimi se ale klub po zmíněném utkání okamžitě rozešel.

Reklama

Související témata: