Hlavní obsah

Real chystá miliardy, posilu do branky si vyhlédl na Ostrovech. Klapne obchod století?

Real Madrid chystá obchod století. Posílit chce na místě brankáře a je připravený zaplatit rekordní odstupné ve výši šedesáti miliónů liber, tedy zhruba 2,2 miliardy korun. Hvězdu v rukavicích si vyhlédl v anglické Premier League a v hledáčku má hned dva gólmany. Dosud největší sumu za brankáře vyplatil Juventus, když si z Parmy kupoval Guanluigiho Buffona. Ten stál zhruba polovinu...

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Brankář Manchesteru United David De Gea je prý jasnou jedničkou na seznamu případných letních posil pro španělský Real Madrid.

Článek

Real Madrid sice vede španělskou ligu a prošel i do semifinále Ligy mistrů. Jenže vedení Bílého baletu pracuje dál na vylepšení kádru a je připraveno sáhnout hodně hluboko do klubové kasy. Média mluví o sumě šedesáti miliónů liber, což je zhruba 2,2 miliardy korun. Jistota je, že chce Real angažovat gólmana z Ostrovů. Na prvním místě seznamu je David De Gea z Manchesteru United, druhou volbou pak Thibaut Courtois z Chelsea.

„De Gea je nejvyšší prioritou," uvedl zdroj blízký vedení madridského klubu. „Očekává se, že přijde do klubu letos v létě." Takhle zpráva nicméně rozzuřila trenéra Manchesteru United Josého Mourinha před duelem Evropské ligy s Anderlechtem. Zvláště poté, co se nechal v minulém týdnu slyšet, že o odchodu gólmana nechce ani slyšet.

Poprvé to neklaplo...

Real Madrid vábil De Geu už v roce 2015, už to vypadalo, že přestup klapne. Jenže se včas nestihly vyřídit dokumenty a kluby se pak vzájemně obviňovaly, čí to byla chyba. Bílý balet nestihl hráče včas zaregistrovat, když tvrdil, že podklady pro přestup dorazily z Old Trafford minutu po půlnoci, což bylo pozdě... Tehdy byla ve hře suma třiceti miliónů liber. Gólman pak uzavřel v United novou smlouvu.

Prezident španělského klubu Pérez prý tentokrát nehodlá čekat na konec přestupového okna a riskovat další blamáž. Přestup chce mít hotový co nejdříve. Pokud by obchod neklapl, hodlá získat belgickou hvězdu Chelsea - Thibauta Courtoise.

Reklama