Hlavní obsah

Raději bych dál hrál Ligu mistrů jako Real, netají před ligovým finišem kouč Barcelony

Barcelona/Praha

Až teď se ukáže, jak je madridský Real silný a zda se v dostizích za mistrovským titulem vyrovná s novou konstelaci, která ve španělské lize nastala. Po prohře v nedělním El Clásiku vládne tabulce Barcelona, a i když má odehráno o zápas více, fotbalové Španělsko ji pasuje na nového mistra. I proto, že vypadla z Ligy mistrů, nebude se muset vyrovnávat s tak náročným programem jako Bílý balet a může se koncentrovat jen na domácí soutěž.

Foto: Stringer, Reuters

Lionel Messi z Barcelony se raduje z gólu proti Realu.

Článek
Fotogalerie

Kouč Barcelony Luis Enrique by se chtěl s klubem samozřejmě také rozloučit ziskem titulu, ale ani po vítězství na Santiago Bernabéu nepropadá přespřílišné euforii.

„Jasně, že výhra pro nás má značný psychologický význam, pochopitelně že byla důležitá pro morálku hráčů a poslouží jako další impuls v závěru sezóny, ale pořád nás čekají náročné zápasy. A nic na tom nemění, že hrajeme se soupeři ze spodního patra tabulky, protože tito soupeři pro nás byli v průběhu sezóny mnohem větší hrozbou než protivníci figurující v popředí," připomínal před středečním duelem s Osasunou předchozí bodové ztráty s outsidery.

Ani nabitý program, jemuž bude teď madridský Real čelit, nepovažuje kouč Barcelony za handicap Zidaneho svěřenců a výhodu svého týmu.

„Mnohem raději bych stejně jako Real hrál víc zápasů, než abych měl pár dnů odpočinku navíc. To by totiž znamenalo, že dál účinkujeme v Lize mistrů," povzdechl si Enrique, stále těžko se vyrovnávající se čtvrtfinálovým vyřazením v konfrontaci s turínským Juventusem.

Zatímco jeho Barcelona bude mít v dalších týdnech volno, na Real čeká semifinále s Atlétikem. A semifinále hodně náročné, což připouští Enrique a přiznává i trenér Realu Zidane.

„Všichni teď po El Clásiku tvrdí, že ligu vyhraje Barcelona, protože Real nestojí za nic. Vím dobře, že to tak není. Ale v neděli jsme prohráli, takže musíme přijmout kritiku. Někdy vás může ještě více motivovat a my se budeme snažit, aby tomu tak bylo," je Zidane přesvědčený, že se jeho Bílý balet s náročným programem vyrovná a zvládne jak semifinále Champions League s městským rivalem, tak zbývajících šest ligových zápasů.

Kdo získá ve Španělsku ligový titul?
Real Madrid
53,7 %
Barcelona
46,3 %
Celkem hlasovalo 1540 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články