Hlavní obsah

Nejdražší přestup je na spadnutí! Neymar dnes přiletí do Paříže, píší ve Francii

Paříž

Nejdražší fotbalový přestup v historii se blíží! Útočník Neymar, za něhož Paris Saint Germain, respektive katarská investiční skupina QSI, která klub vlastní, nabízí 222 miliónů eur (zhruba 5,8 miliardy korun), údajně přiletí v průběhu úterý do Paříže, aby doladil detaily. Informaci přinesl francouzský deník Le Parisien.

Foto: Marc Serota, ČTK/AP

Brazilec Neymar slaví gól v dresu Barcelony. Dočkáme se brzy změny?

Článek
Fotogalerie

Brazilská hvězda Barcelony se v pondělí zúčastnila v Šanghaji prezentace nové kolekce módní značky Replay, ale původní plán absolvovat zdravotní prohlídku v katarském hlavním městě Dauhá, kde společnost Qatar Sports Investments sídlí, doznal změny. Namísto toho Neymar podle Le Parisien zamíří z Číny rovnou do francouzské metropole.

Nejlukrativnější transfer v historii by mohl být úspěšně dotažen do konce týdne, věští francouzský deník. Pro Neymara je údajně připraven šestiletý kontrakt, díky němuž by si měl týdně přijít na více než půl miliónu liber, tvrdí britský Daily Mail.

Pětadvacetiletý Neymar má v Barceloně od loňského října uzavřenou novou pětiletou smlouvu až do roku 2021, díky níž si polepšil z osmi na 15 miliónů eur.  V katalánském velkoklubu je ovšem pořád ve stínu Argentince Lionela Messiho, zatímco trenér Unai Emery mu v Paříži nabízí výsadní postavení. Vedení PSG by nabídku navíc podpořilo 30 milióny eur ročně.

Jak se rozhodne?

„Rozhodnutí je jen a jen na něm. Pokud se ale domnívá, že v Barceloně už se jeho čas naplnil, měl by jít. Neymar už je teď úžasným fotbalistou a v příštích sezónách bude skvělý bez ohledu na to, kde bude působit," nechal se před časem slyšet Neymarův krajan Kaká.

Pro Katařany nepředstavuje 222 miliónů eur, což je částka zahrnutá ve výstupní klauzuli v Neymarově smlouvě s Barcelonou, problém. Finanční skupina QSI je napojená přímo na královskou rodinu. Větší potíž představuje finanční fair play UEFA, takže u Seiny vymýšlejí, jak Neymara koupit a s pravidly se vyrovnat.

Letní přestupní termín končí ve Francii 31. srpna, ve Španělsku 1. září.

Pokud by k transferu za 222 miliónů eur skutečně došlo, stal by se Neymar nejdražším fotbalistou v historii. Až dosud jim byl Paul Pogba, za něhož loni zaplatil Manchester United Juventusu 105 miliónů eur. Nyní přišel madridský Real s tím, že ochoten koupit Pogbova krajana Kyliana Mbappého z Monaka za 180 miliónů eur.

Reklama

Související témata: