Hlavní obsah

Tomu se říká perzekuce, reagoval Ronaldo na pětizápasový trest

Aktualizováno

Španělský fotbalový svaz potvrdil pětizápasový trest pro hvězdu Realu Madrid Cristiana Ronalda za vyloučení a následné strčení do rozhodčího v nedělním Superpoháru s Barcelonou (3:1). Portugalský útočník tak přijde o dnešní odvetu i o první čtyři kola španělské ligy.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo dostává červenou kartu.

Článek

"Na tohle nejde nereagovat, pět zápasů! Přijde mi to přehnané a trapné, tomu se říká perzekuce!" napsal Ronaldo na svém instagramu.

Ronaldo jako střídající hráč rozhodl nedělní zápas gólem z 80. minuty, ale krátce poté dostal druhou žlutou kartu za simulování a musel ze hřiště. Real se proti červené kartě odvolal, jenže Ronaldo se provinil také tím, že po obdržení karty do sudího strčil, což Ricardo de Burgos uvedl do zápisu o utkání. "Po udělení červené karty mě hráč lehce strčil na znamení nesouhlasu," napsal rozhodčí.

Komise nakonec Ronaldovi udělila automatický jednozápasový trest za vyloučení a další čtyři zápasy za strčení. K tomu musí zaplatit pokutu tři tisíce eur (asi 78 tisíc korun) plus dalších 600 eur (asi 16 tisíc korun) za simulování. Za strčení do rozhodčího mu hrozil zákaz startu až na 12 utkání.

Reklama

Související témata: