Hlavní obsah

Kdo by měl být Zidanovým nástupcem? Fanoušci Realu mají jasno

Madrid/Praha

Po nečekaném odstoupení trenéra Zinédina Zidana od týmu fotbalistů Realu Madrid pokračuje hledání jeho nástupce do ostře sledované pozice. Největší španělské sportovní listy As a Marca spustily na svých webech anketu s jednoduchým dotazem: kdo by měl úspěšného francouzského kouče nahradit? A výsledek je jednoznačný! Fanoušci Bílého baletu by si na lavičce madridského velkoklubu přáli vidět Jürgena Kloppa.

Foto: Phil Noble, Reuters

Zinédine Zidane (vpravo) a Jürgen Klopp po finále Ligy mistrů v Kyjevě. Nahradí teď kouč Liverpoolu svého přemožitele na lavičce Realu Madrid?

Článek

Sestřih finále Ligy mistrů.

V průzkumu As se pro Kloppa vyjádřilo 40 procent respondentů, hned za ním skončil Mauricio Pochettino z Tottenhamu. Marca hlásí rovněž triumf německého trenéra Liverpoolu před argentinským kormidelníkem londýnských Kohoutů. Přání příznivců nedávného vítěze Ligy mistrů se však s největší pravděpodobností nevyplní, Klopp má totiž na Anfieldu smlouvu až do roku 2022. Rovněž Pochettino s Hotspurs nedávno podepsal nový pětiletý kontrakt.

Mezi nabízenými variantami figurovali rovněž Arséne Wenger, který po sezóně skončil po dlouhých 22 letech v Arsenalu, či kouč německé fotbalové reprezentace Joachim Löw.

Pětačtyřicetiletý Zidane, bývalý francouzský reprezentant a mistr světa i Evropy, z funkce odstoupil necelý týden poté, co klub dovedl ke třetímu triumfu v Champions League za sebou. Smlouvu měl přitom až do roku 2020.

"Rozhodl jsem se nepokračovat jako trenér Realu. Bylo to těžké rozhodnutí, ale tým potřebuje změnu, novou tvář, aby mohl dál vítězit. Všem to přijde jako zvláštní rozhodnutí, ale jsem přesvědčený o tom, že je správné," vysvětlil svůj krok bývalý nejlepší fotbalista světa.

Kdo by měl být nástupcem Zinédina Zidana v Realu Madrid?
Arséne Wenger
30,8 %
Mauricio Pochettino
4,5 %
Joachim Löw
5,9 %
Jürgen Klopp
33 %
Antonio Conte
4,2 %
Maurizio Sarri
1,9 %
Někdo jiný
19,7 %
Celkem hlasovalo 8063 čtenářů.

Reklama

Související témata: