Hlavní obsah

Liga mistrů on-line: AC Milán vs. Anderlecht

PRAHA

Pětice týmů si může ve středečních utkáních fotbalové Ligy mistrů s předstihem zajistit účast v osmifinále. Postupu do jarních bojů se mohou dočkat Manchester United, Celtic Glasgow, Olympique Lyon, Real Madrid a AC Milán. Lyon a Manchester mají ze tří odehraných zápasů plný počet devíti bodů a do osmifinále je za určitých okolností může poslat i remíza.

Článek

Francouzský Lyon letos kosí jednoho soupeře za druhým, v Lize mistrů ještě neinkasoval a o skvělou bilanci nehodlá přijít ani proti Kyjevu, který zatím nezískal ani bod. "Úspěch proti Dynamu nás přímo posune do dalších bojů, takže si to chceme v klidu pohlídat," uvedl trenér Lyonu Gérard Houllier. Jeho protějšek Anatolij Děmjaněnko se bude muset ve středu obejít hned bez šesti hráčů základní jedenáctky.

Nakročeno k postupu má i Manchester United, který může slavit výhrou v Kodani. Vedoucí celek anglické ligy o víkendu rozstřílel díky hattricku Rooneyho Bolton na jeho půdě 4:0, ale v Dánsku se musí obejít bez zraněných Giggse, Nevilla a Sahy. "Je to zásah do mužstva, nastoupit bez tak zkušených hráčů, ale máme širokou soupisku," uvedl trenér Manchesteru Alex Ferguson.

Fotbal on-line na Sport.cz:
Liga mistrů:AC Milán - Anderlecht Brusel

Na San Siru se zřejmě odehraje souboj dvou českých fotbalistů mezi Markem Jankulovským z AC Milán a brankářem Anderlechtu Danielem Zítkou. Italský klub, který v případě vítězství nad Bruselem a neprohry Lille v Aténách postoupí dál, o víkendu podlehl v prestižním derby Interu 3:4. "Porážku ale házíme za hlavu. Teď je důležité se hlavně připravit na středeční zápas," řekl střelec druhého gólu do sítě Interu Gilardino.

Arsenal s Tomášem Rosickým po dvou vítězstvích utrpěl v minulém kole Ligy mistrů prohru na půdě CSKA Moskva, a tak si proti ruskému soupeři nemůže další zaváhání dovolit. "Porážka nás varovala. Začali jsme hrát, až když jsme prohrávali. Proti tak dobré obraně se musí hrát za nepříznivého stavu ještě lépe," uvedl trenér Arséne Wenger, jemuž se uzdravil Adebayor. "Jeho rekonvalescence probíhá výborně, možná bude připravený už i proti Moskvě," věří kouč Arsenalu, který na lídra skupiny CSKA ztrácí bod.

Program 4. kola fotbalové Ligy mistrů (začátky 20:45):
Skupina E:
Real Madrid - Steaua Bukurešť, Olympique Lyon - Dynamo Kyjev.
Skupina F:
Benfica Lisabon - Celtic Glasgow, FC Kodaň - Manchester United.
Skupina G:
Arsenal Londýn - CSKA Moskva, Hamburk - FC Porto.
Skupina H:
AEK Atény - Lille, AC Milán - Anderlecht Brusel.

Reklama