Hlavní obsah

Nerovné podmínky? Trpišovský si alibi nedělá: Hlavně musíme odvetu zvládnout v hlavě

Kyjev

Bitva o účast v play off Ligy mistrů čeká zítra večer v Kyjevě fotbalovou Slavii. K odvetě 3. předkola nejprestižnější klubové soutěže Evropy dorazila na Ukrajinu v pondělí po domácí remíze 1:1. K postupu potřebují Pražané zvítězit nebo remizovat při minimálně dvou vstřelených brankách.

Slavia chce v odvetě s Dynamem Kyjev ušetřit kardiaky a doufá, že půjde dálVideo: Sport.cz

 
Článek

Při páteční ligovém duelu v Mladé Boleslavi jste nechal pět stabilních hráčů základní sestavy odpočívat. V jakém stavu je kádr před duelem v Kyjevě?

Moudřejší budeme až v úterý po dopoledním rozcvičení, každopádně Simon Deli a Jan Sýkora s námi přicestovali i přes zdravotní trable. Nevzdáváme se naděje, že budou schopní nastoupit. U Simona se jedná o obnovený problém. Jejich startu však nedávám více jak padesát procent. Nicméně po utkání v Mladé Boleslavi je určitě mimo hru Olayinka, jehož jsme nechali doma.

Zatímco jste hráli v pátek soutěžní duel, Dynamo Kyjev si střetnutí nejvyšší ukrajinské soutěže odložilo. Dává domácím prakticky týdenní příprava velkou výhodu?

Rozhodně ano. My jsme sice některé hráče ze základní sestavy v pátek vyndali, ale nemohli trénovat v tom rytmu, jak je třeba. Dynamické, vytrvalostní či silové tréninky prostě nelze ordinovat, když hrajete zápasy. Navíc je třeba přičíst ještě faktor cestování, protože většina z hráčů vstávala mezi půl pátou a pátou ráno. Ale věřím, že máme dostatečně zkušený kádr, abychom se přes všechny nástrahy přenesli a postoupili.

Bylo pro tým hodně důležité, že mohl k odvetě do Kyjeva cestovat po zisku tří bodů z utkání proti Mladé Boleslavi, což znamenalo udržení stoprocentní bilance?

Potřebovali jsme potvrdit předešlé zápasy, takže psychicky jde určitě o veledůležitý faktor. Navíc to určitě pomůže hráčům, kteří pravidelně nenastupují. Ukázali, že jsou připravení kondičně i herně.

Přišel jste při rozboru domácího duelu na nějakou slabinu ve hře Dynama, kterou jste v předešlých analýzách neodhalil?

Moc slabin nemají, protože jde o hodně vyspělý tým. Disponují obrovskou kvalitou ve hře na balónu. Volí samá výborná řešení herních situací, mají skvělou defenzivní činnost. A ke všemu téměř z každé šance vstřelí gól. Proti nám si připravili dvě a jednou skórovali. Když nastoupili proti Šachtaru v domácí soutěži, platilo to samé. Přesto věřím, že známe recept, jak uspět a budeme slavit postup.

K postupu potřebujete minimálně jeden gól. Už máte jasno o systému hry? Zvolíte ještě více ofenzivní pojetí, než v Praze při prvním duelu?

Chceme být dostatečně aktivní, protože Dynamo bude hrát jinak než u nás. Na vlastním stadiónu jsou mimořádně silní, jsou více na míči a pro nás by byla smrt, kdybychom je pustili hodně na balón. Pokud se prosadíme gólově, naše postupové šance rapidně vzrostou. Klíčem je, abychom utkání zvládli v hlavách. Pokud podáme výkon jako doma, máme velkou šanci postoupit. Nesmí na nás dolehnout důležitost zápasu. Je potřeba, abychom hráli stejně odvážně jako ve všech dosavadních duelech.

Reklama