Hlavní obsah

Už chápu, proč Dynamo nedostává góly, posteskl si kouč Trpišovský

Kyjev

Vztek, zloba a bezmoc. Fotbalisté pražské Slavie se velice těžce vyrovnávali s vyřazením z 3. předkola Ligy mistrů. Po domácí remíze 1:1 v úterní odvetě na hřišti Dynama Kyjev prohráli o dvě branky a jejich sen o účasti v nejprestižnější klubové soutěži končí. Pražané se těžce smiřovali s faktem, že odvetný zápas ovlivnil výkon sudích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Článek
Fotogalerie

„Chci pochválit naše hráče za výkon od patnácté minuty. Za to, jak hráli a prezentovali se. Myslím, že více se nemá smysl o zápase bavit. Přijde mi absurdní se utkáním více zabývat," posteskl si Jindřich Trpišovský, trenér Slavie.

Ta v součtu obou zápasů herně nepropadla, ale doplatila na bídnou produktivitu. „Největší pozitivum je, že jsme ani v jednom zápase nebyli horší. V určitých fázích jsme dominovali. Herně i běžecky jsme vypadali výborně. Rozhodla efektivita. Soupeř šance proměňoval, my nikoliv. Na druhou stranu po úterním utkání chápu, proč Dynamo nedostává góly," reagoval s jistou dávkou ironie Trpišovský v připomínce faktu, že tým z Kyjeva udržel v pěti z šesti soutěžních duelů sezóny čisté konto.

Jediný gól inkasoval ukrajinský vicemistr z penalty v prvním zápase v Praze. A když míč dopravil v odvetě do sítě Tecl, sudí po chvilce váhání odmávali ofsajd. „K rozhodčím se nebudu vyjadřovat, protože chci trénovat tým při zápasech Evropské ligy. Ale už asi chápu vyjádření domácí strany o bodajících vosách," hlesl zdrceně Trpišovský.

Reklama