Hlavní obsah

Oba finalisté LM mohou z kola ven

PRAHA

Je to možná nejpádnější důkaz vyrovnanosti evropské fotbalové špičky. Loňští finalisté Ligy mistrů nemají po pěti odehraných zápasech postupovou jistotu a musí v závěrečném kole bezpodmínečně bodovat. KOMENTÁŘ PAVLA ČAPKA

Článek

Ronaldinho se nechal slyšet, že za menší suverenitou Barsy je nutné vidět především absenci zraněných Etoá a teď Messiho - nicméně v silách Rijkaardových borců rozhodně je doma přehrát houževnaté Brémy (v Sofii to zvládli bez problémů, přestože si nemohli dovolit luxus ztráty bodů a dostali se tím pádem pod nečekaný tlak) a přes zimu se pak eventuálně mohou dát do kupy před cestou za obhajobou.

Arsenal se konečně po dlouhé pauze na evropské scéně střelecky probudil a v Portu mu stačí při neuvěřitelně vyrovnaně rozdaných kartách ve skupině G uhrát remízu 0:0.

Pokud by zároveň vyhrálo CSKA v Hamburku (což určitě není při letošní mizerné formě HSV nemožné), tak by všechny tři týmy nasbíraly 11 bodů a rozhodovaly by body a skóre ze vzájemných soubojů těchto tří mužstev a tam situace nahrává dvojici Porto - Arsenal.

Jenže spoléhat se na jakoukoliv remízu je jak známo velice ošidné. Na druhou stranu půjdou Porto s Arsenalem do vzájemného měření sil s vysokou pravděpodobností hodně obezřetně...

Manchester United opět na hraně

Z velkých "zvířat" si začal záhrávat s ohněm také Manchester United. Po téměř suverénním vstupu do sezóny jak v Premier league, tak v Lize mistrů přišly v nejméně vhodný čas dva venkovní výpadky na mezinárodní scéně.

Zatímco v Kodani podcenili zápas podle vlastních slov jak hráči (Ronaldo byl prý tragický), tak manažer Ferguson, který šetřil čtyři stabilní opory, v Celtic Parku nasadil "Fergie"to nejlepší, co má k dispozici. Jenže samotná kontrola hry a optická převaha na výhru dost často nestačí.

Zelenobílí "Hoops" měli evidentní respekt a na výhru jim kromě klasicky poctivého výkonu stačil jeden hvězdný moment Japonce Nakamury. A jak to tak ve fotbale chodívá, tak Saha "zazdil"pozdní nabídku sudího Mejuta, v podobě přísné penalty a Manchester si zkomplikoval život.

V posledním kole musí doma bodovat s Benfikou, která ho paradoxně "popravila" přesně před rokem v závěrečném zápase základní skupiny a připravila Fergusonovu týmu šokujuící potupu - Manchester po devítí letech nejenže nepostoupil, ale díky poslednímu místu se neprotlačil ani do poháru UEFA.

Naopak Celtic jde dál poprvé v moderní historii Ligy mistrů a fanoušci klubu jsou nadšení také proto, že to samé vloni dokázal nesmiřitelný rival - Rangers.

V ostatních skupinách nezraje žádné výrazné překvapení - všechny papírově silné kluby mají buď postup dávno v kapse, nebo na něj mají slušně zaděláno (viz AS Ŕím).

Reklama