Hlavní obsah

Kapitán Manchesteru United lajkoval post o vyhazovu Mourinha. Teď si sype popel na hlavu

Manchester/Praha
Aktualizováno

Situace kolem trenéra Manchesteru United Josého Mourinha je čím dál svízelnější. Bídu v anglické lize United nenapravili ani v Lize mistrů, když po bídném výkonu byli rádi za bezbrankovou remízu s Valencií. O válce mezi koučem a útočnou hvězdou Paulem Pogbou se v anglickém tisku píše prakticky denně. Olej do ohně nově přilil i kapitán týmu Antonio Valencia.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Jose Mourinho na tiskové konferenci

Článek

Ekvádorský reprezentant na sociální síti Instagram lajkoval příspěvek volající po odvolání Mourinha z funkce. Následně přispěchal s rychlou omluvou.

Přispěvatel vyjádřil nespokojenost s úterní remízou v LM. „Vždy se těším na naše zápasy, ale poslední dobou udělal Mourinho ze sledování našich utkání trest. Něco se musí změnit. Je na čase, aby Mourinho odešel," napsal.

Valencia příspěvek podpořil, což ale poté vzal zpět. „Včera jsem lajknul post na Instagramu, aniž bych si přečetl text, který doprovázel fotku. S jeho vyzněním nesouhlasím a za své jednání se omlouvám. Plně podporuji trenéra a spoluhráče. Děláme vše proto, abychom výsledky zlepšili," vysvětloval na Twitteru Valencia.

Po utkání také odmítl, že by měl s Mourinhem jakýkoliv spor, o němž spekulovala některá ostrovní média.

„To ne. Díky bohu jsem nikdy s nikým problém neměl. Mohu jen říct, že kluci jsou v klidu, denně pracují a mají výborný přístup. Nemáme teď dobré výsledky a proto se množí drby. Odehráli jsme důležitý zápas, z něhož máme bod. Teď nás čeká duel s Newcastlem, který potřebujeme vybojovat," burcoval kapitán.

Nicméně většina ostrovních expertů se diví, že Mourinho bídné výsledky, které vyvrcholily víkendovou porážkou od West Hamu 1:3, ještě ustál. Jeho tým nedokázal vyhrát už čtvrté soutěžní utkání v řadě.

Tvrdě se do bývalého trenéra Chelsea, Interu či Realu mimo jiné obula legenda Manchesteru United Paul Scholes.

„Sedím tu a jsem velmi překvapen, že (Mourinho) přežil (ve funkci) sobotu. Ten výkon byl hrozný. Neustále se trefuje do hráčů i do vedení, protože nedostává to, co chce. Myslím, že jeho pusa už se úplně vymkla kontrole. Pro klub je (Mourinho) ostuda," uvedl Scholes v roli komentátora ve studiu BT Sport.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články