Hlavní obsah

Nová éra Realu je tu, píší ve Španělsku. Za kouče položíme život, slíbil obránce

Madrid/Praha
Aktualizováno

Nová éra Realu Madrid je tady. Fotbalový Bílý balet napráskal Plzni 5:0 a španělská média se předhánějí v superlativech, jak slavný klub po změně trenéra ožil. Pod vedením trenéra Santiaga Solariho třikrát vyhrál a nedostal ani gól. „Za trenéra na hřišti klidně zemřeme," řekl novinářům obránce Alvaro Odriozola po utkání s Viktorií.

Sestřih z utkání Plzeň - Real MadridVideo: Více na O2 TV Sport

 
Článek

Real ukázal svoji kvalitu, dal nám lekci, ale i tak to byl zážitek, říkají fotbalisté Plzně - NÁHLED KOPIC

Při standardkách jsme se chovali jako dorostenci, řekl trenér Plzně Pavel Vrba

Sestřih z utkání Juventus - Manchester United

Sestřih z utkání Manchester City - Šachtar

Těžké časy jsou pryč, píše po utkání Ligy mistrů list As. Všímá si, jak se po konci kouče Lopeteguiho tým povedlo nastartovat. Výhry 4:0 nad Melillou v poháru, ligový triumf 2:0 s Valladolidem a teď pětibrankový příděl v Lize mistrů do sítě Viktorie Plzeň. To je impozantní bilance. As píše, že v síti soupeřů nyní končí v průměru každá pátá střela na branku, za působení kouče Lopeteguiho to byla každá třináctá.

„Solari je vynikající trenér, byl skvělý i jako hráč. Jdeme za ním, klidně za něj na hřišti položíme život," cituje konkurenční list Marca obránce Odriozolu. Teď prý týmu ještě víc naroste sebevědomí. „Byl to skvělý večer, takový zápas jsme vážně potřebovali," jásal dvaadvacetiletý fotbalista a doufá, že je pryč doba, kdy fanoušci na slavný tým pískali. „Odehráli jsme skvělý zápas, ale neslavíme a pokračujeme dál v práci."

To potvrdil i kouč Solari, jenž pořád nemá pozici hlavního trenéra jistou. On to ale neřeší a chce jen další a další vítězství. „Veškerou energii musíme dát do dalšího utkání," usmál se kouč, aniž by rozebíral, jak to s ním v budoucnu bude. A s nadsázkou odpověděl i na dotaz, zda už je Real Madrid venku z krize. „V Madridu jste pod tlakem vlastně pořád, dokonce i když vyhrajete Ligu mistrů," dodal.

Reklama

Související témata: