Hlavní obsah

Nebezpečnější než soupeřův útočník? Smolný vlastňák sebral United šanci na vítězsví

Valencia

Prohra Juventusu Turín na hřišti Young Boys Bern nečekaně nabídla Manchesteru United možnost postoupit z prvního místa ve skupině H fotbalové Ligy mistrů. Rudí ďáblové už měli jistý postup do další fáze, možnost ovládnout skupinu však zahodili ve Valencii. O jejich prohře 1:2 nakonec rozhodl vlastní gól Phila Jonese.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United po smolném vlastním gólu. Vepředu Paul Pogba, za ním Phil Jones a brankář Sergio Romero.

Článek

Sestřih utkání Ajax - Bayern

Sestřih utkání Real - CSKA

Sestřih utkání Plzeň - AS Řím

Krátce po změně stran se za stavu 1:0 pro španělský celek odehrál rozhodující moment utkání. Michy Batshuayi si nabíhal pro míč za obranu, gólman hostů Romero vybíhal proti němu, aby mu zmenšil střelecký úhel, jenže do toho přišla teč ve skluzu, které se dopustil Phil Jones. Anglický zadák poslal míč mimo dosah brankáře, zároveň však mezi tři tyče.

Trefa Marcuse Rashforda v závěru střetnutí už znamenala jen kosmetickou změnu skóre. Když se po skončení zápasu objevila zpráva, že United mohli ještě v případě výhry slavit vítězství ve skupině, jejich kouč José Mourinho se tím nenechal rozhodit.

„Myslím, že postup z takové skupiny je úspěch tak jako tak, rozhodně se nejedná o neúspěch," pronesl portugalský kouč.

„Před zápasem jsem hráčům říkal, že když vyhrajeme my i Juventus, tak jsme prostě odvedli svou práci. Kdybychom nevyhráli my i Juventus, můžeme to vyčítat jen sobě. Ale nemyslím si, že mezi prvním a druhým místem ve skupině je takový rozdíl v dalším losu, jen pár klubů je výrazně lepších než ostatní," dodal 55letý trenér.

Mourinho také čelil dotazu, zda nelituje četných změn v sestavě, ty však zdůvodnil především velmi početnou marodkou. Kvůli zraněním nemohli zasáhnout do hry Smalling, Lindelof, Darmian a Dalot. Kouč šetřil jen De Geu s Matičem.

Reklama