Hlavní obsah

Dvakrát šmikli Bílý balet, přesto končí. Moskvané spílají Římu, že jim v Plzni nepomohl

Madrid

Neměli postup ve svých rukou, ale když už posvátné Santiago Bernabéu senzačně vyplenili, věřili, že se pohárového jara dočkají. Marně. Fotbalisté CSKA Moskva přesto skončili v Lize mistrů ve skupině G poslední a končí. Plzni tak patří o kompliment víc - dokázala vyřadit tým, který hned dvakrát porazil Bílý balet. Sestřih utkání Real - CSKA si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Sestřih utkání Real - CSKAVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Trpké vítězství se vším všudy. Podruhé španělského giganta porazili, teď na jeho vlastní půdě dokonce 3:0. Každý jiný tým by byl v euforii. Moskvané však ne. Ve skupině G skončili i tak poslední, protože Plzeň v souběžně hraném utkání zdolala AS Řím.

„Dvakrát triumfovat nad Realem a se sedmi body nepostoupit do jara? Velká škoda. Vítězství se však zapíše do historie a posílí sebevědomí našeho mužstva," hodnotí Viktor Gončarenko, trenér CSKA.

Jeho mužstvo marně vzývalo pomoc italského týmu. „Doufali jsme, že AS Řím obere Viktorii Plzeň o body. Nedokázali jsme postoupit do Evropské ligy, takže jsme zklamaní. Získali jsme však mnoho užitečných zkušeností," krčí rameny obránce Georgij Ščennikov.

Sestřih utkání Plzeň - AS ŘímVideo: O2 TV Sport

Třetí nejmladší Real v historii Ligy mistrů

CSKA samozřejmě pomohlo, že na lavičce domácích od začátku zůstali Modrič, Kroos, Bale či Varane. Madridský kouč Santiago Solari do duelu postavil třetí nejmladší jedenáctku Realu v historii Ligy mistrů. Přesto ho mrzí, že méně vytížení hráči duel nezvládli.

„Zvolil jsem mladé mužstvo, aby si hráči připsali pár dalších minut a nabrali zkušenosti. I když jsme už měli jistý triumf ve skupině, chtěli jsme působení v ní zakončit vítězstvím," ujišťuje kouč.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, zejména úvodních 30-35 minut bylo solidních. V obou šestnáctkách jsme si však nevedli dobře a hosté nás potrestali. Nelíbilo se mi, co jsem v našem podání viděl v druhém poločase," kritizuje Argentinec Solari.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články