Hlavní obsah

Los Ligy mistrů: Ronaldo se vrací do Madridu. Schick narazí na Porto

Nyon
Aktualizováno

Los osmifinále Ligy mistrů ve švýcarské Nyonu přisoudil zajímavý střet Atlética Madrid s Juventusem Turín. Nejzářivější hvězda italského týmu Cristiano Ronaldo se tak po půl roce vrátí do Madridu. Dalším šlágrem bude bezpochyby souboj Bayernu s Liverpoolem. Český snajpr Patrik Schick se pokusí s AS Řím postoupit přes portugalské Porto a obhájce titulu Real Madrid čeká přijatelný Ajax Amsterdam s Václavem Černým v kádru.

Foto: Carl Recine, Reuters

Vysmátý brankář Liverpoolu Alisson slaví postup do osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Velmi emotivní chvíle zažije Cristiano Ronaldo při svém návratu do Madridu. A to i přesto, že se třiatřicetiletý rodák z Madeiry nevrátí přímo na stadion Santiaga Bernabeua, ale na vedlejší stánek Wanda Metropolitano, který je domovem Atlética.

Dalším hitem osmifinálové části bude bezpochyby dvojzápas mezi finalistou loňského ročníku Liverpoolem a německým Bayernem Mnichov. Jiný pikantní střet pak bude k vidění mezi Manchesterem United a Paříží.

Čeští hráči si na los nemůžou stěžovat. Patrik Schick se podívá na západní cíp Pyrenejského poloostrova. AS Řím totiž narazí na portugalského mistra z Porta. Václav Černý, který figuruje v kádru Ajaxu, se sice postaví trojnásobnému vítězi z posledních tří let Realu Madrid, ten však v posledních měsících zatím jenom stínem týmu z minulých sezon.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 12., 13., 19. a 20. února, odvety 5., 6., 12. a 13. března):
Schalke 04 - Manchester City
Atlético Madrid - Juventus Turín
Manchester United - Paris St. Germain,
Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund
Olympique Lyon - FC Barcelona
AS Řím (Schick) - FC Porto
Ajax Amsterodam (Černý) - Real Madrid
Liverpool FC - Bayern Mnichov

Reklama

Související témata: