Hlavní obsah

Fanoušci zůstali bez fotbalu. O2 TV musela řešit výpadky při Lize mistrů

Velkolepý úvod jara v Lize mistrů se pro řadu fanoušků lačnících po přímém přenosu stal noční můrou. Při úterním začátku osmifinálových duelů se totiž některým zákazníkům O2 TV nepodařilo přihlásit do služby IPTV a místo zážitku ze špičkového fotbalu si odnesli hořký pocit. Podle O2 vznikl problém na straně dodavatele a před středečním pokračováním LM byl napraven.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Výhra PSG nad Manchesterem United byla jedním z hlavních taháků úterních osmifinále LM.

Článek

„Někteří diváci mohli v průběhu úterních osmifinálových utkání Ligy mistrů zaznamenat problémy s přihlášením k O2 TV," potvrdil pro Sport.cz mluvčí O2 TV Sport David Solnař výskyt potíží.

„Potíže vznikly nesprávnou konfigurací na straně našeho dodavatele, příčinu jsme podrobně analyzovali a okamžitě nasadili opravu. Samotné přenosy běžely v úterý bez problémů. Dotčeným zákazníkům se omlouváme," dodal Solnař s tím, že přesný počet dotčených diváků ještě nebyl identifikován.

Foto: archiv

Pro řadu diváků zůstal v úterý přístup ke službě IPTV od O2 TV nedostupný.

Při středečních osmifinálových zápasech se i podle bezprostředních reakcí fanoušků potíže nevyskytly. "I přes větší divácký zájem než v úterý běželo vše bez problémů," doplnil Solnař.

O2 TV drží od letošní sezóny na Ligu mistrů exkluzivitu a je výhradním vyysílatelem na další tři roky. Práva na Evropskou ligu s možností první volby přenosu drží do roku 2021 Česká televize a pohárové "béčko" vysílá rovněž Nova Sport.

Reklama