Hlavní obsah

Los čtvrtfinále Ligy mistrů! Barcelona se postaví Manchesteru United, Ajax jde na Juventus

Praha
Aktualizováno

Bylo víc než pravděpodobné, že ve čtvrtfinále letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů dojde na ostrovní derby. Vždyť z osmifinále postoupili dál hned čtyři zástupci fotbalového Albionu. Předpoklady se skutečně naplnily, neboť losování ve švýcarském Nyonu rozhodlo, že dojde ke klání Tottenhamu s lídrem Premier LEague Manchesterem City.

Foto: Susana Vera, Reuters

Božský Lionel Messi opět úřadoval. Gólem pomohl Barceloně v utkání Ligy mistrů. Kdo bude další na řadě?

Článek

Los měl v rukou někdejší skvělý brankář Júlio Cesar, který vyhrál Champions League v roce 2010 s Interem Milán.

První dvojici vytvořil z Ajaxu Madrid, který v osmifinále senzačně vyřadil Real Madrid a ukončil tak jeho nadvládu trvající 1011 dnů, jemuž přiřkl za soupeře Juventus Turín.

Porto, hodně překvapivý účastník čtvrfinále, se střetne s Liverpoolem. Finalista minulé sezony Ligy mistrů tak dostal papírově nejsnazšího soupeře. Proti portugalskému celku navíc Liverpool nastoupil už loni a po výhře 5:0 a bezbrankové remíze ho vyřadil.

Hned poté nalosoval Júlio Cesar ostrovní klání. Ze čtyř anglických zástupců ve čtvrtfinále, což se naposledy stalo v sezoně 2008/2009, vybral Tottenham a Manchester City.

Barcelona tak vytvořila poslední dvojici s Manchesteerem United. Půjde tak o reprízy finále Ligy mistrů z let 2009 a 2011, která obě vyhrál katalánský celek

První čtvrtfinálové zápasy jsou na programu 9. a 10. dubna, odvety se hrají o týden později.

Los v Nyonu rozhodl i o složení dvojic pro semifinále. V něm může dojít na souboj tradičních ostrovních rivalů Manchesteru United s finalistou minulého ročníku Liverpoolem.

Finále letošního ročníku Ligy mistrů se odehraje 1. června na stadionu Wanda Metropolitano, které je domovem Atlétika Madrid.

Čtvrtfinálové dvojice Ligy mistrů
Barcelona - Manchester United
Tottenham - Manchester City
Liverpool - Porto
Ajax - Juventus
Losování Ligy mistrů
12:00 Los čtvrtfinále

Reklama