Hlavní obsah

UEFA se bude zabývat Ronaldovým obscénním gestem

Evropská fotbalová unie (UEFA) se bude zabývat obscénním gestem Cristiana Ronalda z Juventusu v osmifinálové odvetě proti Atléticu Madrid, kterým napodobil soupeřova trenéra Diega Simeoneho. Argentinský kouč udělal stejný posunek v prvním zápase s Turínem a následně musel zaplatit pokutu 20 000 eur (zhruba 500 000 korun). Novinář Gianluca Di Marzio z televizní stanice Sky Sport Italia uvedl, že verdikt padne 21. března.

Foto: Sport.cz

Ronaldo po odvetě oplatil trenérovi Atlétika Diegovi Simeonemu jeho obscénní gesto.

Článek

Osmačtyřicetiletý Simeone slavil úvodní gól svého týmu otočený do hlediště s rukama v rozkroku. Bývalý argentinský reprezentant se později za gesto, které mělo symbolizovat odvahu a nasazení jeho týmu, omluvil.

Čtyřiatřicetiletý Portugalec Ronaldo předvedl stejný posunek poté, co v 86. minutě z penalty završil svůj osmý hattrick v Lize mistrů a zvýšil na 3:0, čímž zajistil Juventusu postup, přestože první duel italský tým prohrál 0:2. Simeoneho tím nijak nenaštval: "Viděl, jak jsem to udělal na domácím hřišti, a stejně jako já se snažil ukázat charakter," uvedl trenér Atlética.

Reklama

Související témata: