Hlavní obsah

Měl Messiho gól snů vůbec padnout? Podle těchto záběrů to vypadá, že ne

Barcelona/Praha

Lionel Messi ve středu večer zase všechny uchvátil. Dal dva góly, z toho jeden z absolutně dokonale kopnutého přímého kopu. Opětovné zhlednutí některých záběrů ale ukazuje, že možná není až tak jednoznačně kladným hrdinou večera. Ke standardní situaci, ze které Messi fantasticky skóroval, se totiž vztahují minimálně dvě zajímavé skutečnosti, nad kterými je dobré se pozastavit.

Sestřih semifinále LM: Barcelona - Liverpool 3:0Video: O2 TV Sport

 
Článek

Tak zaprvé: už během dopoledne se na internetu objevily fotografie prokazující, že si Messi před přímým kopem posunul balón o něco dopředu.

Rozhodně nejde o nic neobvyklého, naopak je to praxe u fotbalistů zcela běžná. Jenže Messi míč směrem k bráně přesunul o pěkný kus, možná o dobré čtyři metry.

Zadruhé: i pokud bychom Messimu tento prohřešek odpustili, je otázka, zda mělo k přímému kopu vůbec dojít. Záběry ze zadní kamery totiž nasvědčují tomu, že v situaci, která mu předcházela, nejspíš nebyl faulován Messi - naopak.

Zdá se, že spíše Messi atakoval Fabinha. Argentinec si na soupeře naskočil a jeho ruka nebezpečně prolétla těsně kolem obličeje protivníka. Následně se Messi sám skácel k zemi. Pokud ale měl být vůbec pískán faul, pak dost možná na druhou stranu, než jak tomu bylo ve skutečnosti.

Ani jedna z výše zmíněných skutečností samozřejmě nemění vůbec nic na tom, jak skvěle Messi svůj přímý kop provedl. O jeho fenomenálních dovednostech vůbec není sporu. Situace, která mu předcházela, ale stojí minimálně za povšimnutí.

Tak jako tak má Barcelona nakročeno do finále Ligy mistrů. Liverpoolu se bude třígólové manko mazat už jen velmi těžko.

Reklama