Hlavní obsah

Byl to jen instinkt. Rutinní nápad, popisoval Alexander-Arnold roh, na který hráči Barcelony jen zírali

Hodně dlouho budou hráči Barcelony přemýšlet nad tím, co s nimi Alexander-Arnold a jeho belgický spoluhráč Origi v 79. minutě semifinálové odvety provedli. „Vůbec proto nemám vysvětlení,“ nechápal prezident katalánského velkoklubu Josep Maria Bartomeu, co se s jeho hráči v inkriminované chvíli dělo. Vůbec neragovali. Alexander-Arnoldovi dělajícímu pár úkroků od rohového praporku a hned promptně centrujícímu před Ter Stegena nevěnovali absolutně pozornost. Střílejícímu Origimu tuplem ne.

Sestřih 2. semifinále Ligy mistrů Liverpool - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Proto vysvětlení neexistuje," nemohl najít důvod ani Sergio Busquet.

„Uvedli nás omyl. Byli chytřejší než my. I tím, že se v šestnáctce pohyboval jen jeden jejich hráč," pokoušel si rozebrat okamžik, který obrátil semifinálovou konfrontaci naruby.

"Viděl jsem jen, jak míč letí do sítě, ale vůbec jsem nevěděl, kdo zahrával roh," netajil své překvapení ani liverpoolský trenér Jürgen Klopp. "Nebyl jsem sám. Ben Woodburn se na lavičce dokonce ptal: Co se stalo?" dával k dobrému i údiv devatenáctiletého mladíka sedícího mezi náhradníky.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Divock Origi (vpravo) se raduje ze čtvrté branky svého týmu, na snímku jsou i Xherdan Shaqiri a Trent Alexander-Arnold a další členové týmu.

„Byl to jen instinkt. Jeden z okamžiků, kdy vidíte příležitost," tvrdil Alexandr-Arnold, že šlo pouze o rutinní uvažování a nikoli o nějaký předem nachystaný, nebo snad dokonce předem promyšlený signál.

„Origi je prostě špičkový hráč," chválil svého belgického spoluhráče, který jeho nápad pochopil a zužitkoval ve čtvrtý gól.

Rozhodující. Postupový.

„Bylo to o týmu, nikoli o mně. Věděli jsme předem, že to bude zvláštní noc, a proto jsme bojovali. Chtěli jsme to dokázat i pro naše zraněné spoluhráče," připomínal Divock Origi absenci největších liverpoolských hvězd Salaha, Firmina a spol.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Belgický fotbalista ve službách Liverpoolu Divock Origi střílí čtvrtý gól svého týmu v semifinále Ligy mistrů proti Barceloně.

Po jeho trefě se sen Barcelony o cestě do finále sesypal. Podruhé během dvou let.

Loni ve čtvrtfinále s AS Řím, i když do věčného města jeli Katalánci s domácí výhrou 4:1, letos v Liverpoolu, byť měli z Camp Nou k dobru třígólové aktivum.

„Není to normální po tom, co jsme zažili v Římě. Není normální znovu opakovat Řím," běsnil prezident Barcelony Bartomeu.

„Ten roh překvapil každého, po čtvrtém inkasovaném gólu pro nás odveta skončila," netajil zděšení i trenér Barcelony Ernesto Vaverde přemýšlející, jaké asi budou po vyřazení jeho dny příští.

Foto: Phil Noble, Reuters

Smutný trenér Bracelony Ernesto Valverde během odvetného semifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu.

„Zatím jsem neměl čas uvažovat, jak to mou budoucnost ovlivní. Jsem ale trenér a musím převzít odpovědnost," připustil, že ani pokáním a omluvami fanouškům dost možná nic nezmůže.

Natož aby se zaštítil mistrovským titulem a třeba případným vítězství ve španělském Královském poháru, jehož finále s Valencií na Barcelonu ještě čeká.

Liga mistrů je jen jedna a jeho tým se do finále opět nedostal, i když měl vyvrcholení 1. června v Madridu na dosah.

Reklama

Související témata: